x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștii: Actul educațional a fost sacrificat în favoarea actului sanitar și al regulilor Covid

Umaniștii: Actul educațional a fost sacrificat în favoarea actului sanitar și al regulilor Covid

18 Ian 2022   •   11:19
Umaniștii: Actul educațional a fost sacrificat în favoarea actului sanitar și al regulilor Covid
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderii umaniști critică haosul din educație, creat de noile măsuri de organizare a activității în instituțiile de învățământ, în raport cu situația epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2. 

„În primul rând, închiderea școlilor în cazul depășirii unui grad de ocupare de 75% din paturile Covid la nivel de județ, duce la inechitatea actului educațional, motiv pentru care, părinții se pot adresa inclusiv instanței de judecată pentru încălcarea dreptului la educație a copiilor lor, acest criteriu nefiind unul obiectiv și relevant. În opinia mea este un abuz. Ce legătură are patul de la spital cu actul educațional? 

Totodată, directorii școlilor sunt debusolați deoarece nu pot lua decizii după declarațiile oficialilor de la TV. Există diferențe și inadvertențe între comunicarea de la TV și transpunerea în Ordine, fapt ce îi pune în pe directori în ipostaza de a nu putea oferi informații părinților și mai debusolați de toate aceste măsuri haotice.

De doi ani, cadrele didactice au fost mai mult agenți DSP care s-au ocupat de crearea de circuite specifice, de reorganizarea sălilor, de verificarea testelor și a purtării măștilor, de evidența cazurilor, mai nou, și de număratul paturilor din spitale. 

Ceea ce mă face să afirm că actul educațional a fost sacrificat în favoarea actului sanitar și al regulilor covid”, transmite Ana Loredana Predescu, deputat PPUSL de Brașov.

 

×
Subiecte în articol: COVID Ana Loredana Predescu