x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un tânăr de 29 de ani, ultimul român care a votat

Un tânăr de 29 de ani, ultimul român care a votat

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Noi 2009   •   00:00

Andrei Slivinschi, un român în vârstă de 29 de ani, este ultima persoană care şi-a manifestat dreptul de vot la alegerile din 22 noiembrie. Slivinschi, care a votat în San Francisco, pe Coasta de Vest a SUA, a părăsit în urmă cu un deceniu România, şi spune că votează prima dată la alegerile prezidenţiale.



Conform informaţiilor date publicităţii de către MAE,  la secţiile de vot din străinătate au votat peste 94.000 de cetăţeni români. Este cea mai mare prezenţă la urne a românilor din diasporă la un scrutin, de după 1989. Votul românilor din străinătate pentru alegerea preşedintelui României şi la referendumul naţional s-a terminat în această dimineaţă, la ora 7.00, ora României, în secţiile de pe Coasta de Vest a SUA.

Ultimele secţii care s-au închis au fost: secţia 207 din Los Angeles, secţia 208 din Seattle, secţia 210 din San Francisco, secţia 213 din Las Vegas, secţia 211 din Sacramento, secţia 121 Orange County şi secţia 209 din Portland. Votul a decurs în condiţii normale, fără incidente deosebite.

×
Subiecte în articol: politic