x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Urări în Parlament: "Triferment cât mai mult" şi Paşte fericit

Urări în Parlament: "Triferment cât mai mult" şi Paşte fericit

15 Apr 2009   •   00:00

Deputaţii PNL şi UDMR au părăsit plenul, nemulţumiţi că preşedintele Camerei Roberta Anastase a renunţat la votul cu cartele în favoarea celui cu ridicarea mâinii,Valeriu Zgonea (PSD) urând UDMR, care a serbat Paştele,"Triferment cât mai mult", iar liberalilor "Paşte fericit şi succesuri"



Deputaţii de la PNL şi UDMR au plecat din plen la discutarea propunerii legislative referitoare la indemnizaţia pentru activitatea de liber profesionişti a artiştilor interpreţi.

În timpul şedinţei de vot final asupra proiectelor şi ordonanţelor, Roberta Anastase a anunţat că nu funcţionează sistemul de vot electronic şi a solicitat deputaţilor să voteze cu mâna ridicată.

Această decizie a provocat nemulţumirea deputaţilor UDMR şi PNL, care au anunţat că nu mai participă la şedinţa de vot şi au părăsit sala.

Deputatul UDMR Marton Arpad a spus că s-a stricat din nou maşinăria de vot, că UDMR nu doreşte să îngreuneze lucrările şi de aceea părăseşte sala de şedinţe.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a afirmat că preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a stricat sistemul de vot.

"Petru restabilirea adevărului, dumneavoastră aţi stricat sistemul de vot", a spus Nicolăescu.

El a precizat că schimbarea sistemul de vot trebuia aprobată de plen. Potrivit lui Nicolăescu, prin plecarea opoziţiei din sală, nu mai este cvorum pentru şedinţa de vot, care trebuie anulată.

În replică, deputatul PSD Valeriu Zgonea a apreciat că deputaţii PNL şi UDMR vor să plece mai devreme, liberalii pentru sărbătorile de Paşti, iar UDMR pentru că au sărbătorit deja Paştele.

"Le urez Triferment cât mai mult celor care au avut Paştele", a spus Zgonea. El a arătat că procedura de schimare a sistemului de vot a fost aplicată de cei care au fost în guvernarea anterioară, arătând că această procedură a fost utilizată de 400 de ori în 4 ani.

El a susţinut că prin plecarea opoziţiei din sală există cvorumul pentru vot.

"Vă urez Paşte fericit! Şi succesuri", le-a spus Zgonea deputaţilor PNL.

După plecarea deputaţilor PNL şi UDMR, şedinţa de vot a continuat, Roberta Anastase supunând la vot proiectele de lege prin ridicare de mână.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic udmr