x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL: Actuala putere nu poate trece peste aroganţă şi autosuficienţă

USL: Actuala putere nu poate trece peste aroganţă şi autosuficienţă

22 Ian 2012   •   13:46
USL: Actuala putere nu poate trece peste aroganţă şi autosuficienţă

Uniunea Social Liberala sustine ca democrat-liberalii continua sa minta si nu sunt capabili de dialog, nici cu opozitia, nici cu oamenii din strada.

"Uniunea Social Liberala constanta, cu regret, ca Partidul Democrat Liberal isi dovedeste pe mai departe incapacitatea de a dialoga atat cu protestatarii, cat si cu opozitia politica. Atacurile mincinoase lansate in aceste zile de catre PDL la adresa opozitiei arata in mod clar ca actuala putere nu poate trece peste aroganta si autosuficienta, pentru a reinstaura un climat de normalitate in Romania", se arata intr-un comunicat al USL.

Uniunea Social Liberala arata ca nu a cerut si nu va cere niciodata sanctionarea Romaniei la nivelul Uniunii Europene. "Dimpotriva, vom continua sa informam institutiile europene cu privire la gravele derapaje din Romania, pentru ca incalcarile repetate ale legilor si ale Constitutiei trebuie sa fie aduse la cunostinta partenerilor nostri europeni", sustine USL, care cere PDL sa nu mai jigneasca romanii care ies in majoritatea oraselor in strada, pentru a protesta impotriva Guvernului.

"Romanii transmit, in aceste zile, un semnal extraordinar, de care ar trebui sa tinem cu totii cont - fie ca suntem in opozitie fie la putere. Romanii cer schimbare, un alt guvern si alegeri libere. De asemenea, cer o altfel de guvernare, mai deschisa, mai corecta si cu mai mult bun-simt. Remarcam insa, cu regret, ca PDL continua sa critice protestatarii pentru ca ar afecta imaginea si credibilitatea Romaniei. PDL nu vrea sa accepte faptul ca romanii nu mai doresc aceasta guvernare corupta si incompententa si nici sa le redea acestora dreptul de a-si alege conducatorii. Semnalul oamenilor iesiti in strada este clar, dar PDL il respinge cu dispret", se mai arata in comunicat.

USL considera "inoportuna si iresponsabila interventia lui Theodor Stolojan de astazi, care a fost scos in public, la comanda, pentru a propaga aceleasi teme diversioniste pe care puterea le foloseste cu iluzia ca se poate salva".

"Uniunea Social Liberala considera ca relansarea increderii in Romania nu este data de oprirea protestelor pasnice, ci de inlocuirea actualului guvern! Ca atare, nu putem constata decat validitatea solicitarilor cetatenilor, pe care USL le sustine in mod categoric: demisia acestuia guvern, instalarea unui guvern de profesionisti neangajati politic si demararea cat mai rapida a procedurilor in vederea organizarii de alegeri anticipate. Oamenii trebuie lasati sa isi aleaga destinul, fara ca acesta sa le fie dictat de presedintele Traian Basescu, Emil Boc sau Elena Udrea", se mai arata in comunicat.

×