x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL: Băsescu să demisioneze pentru a stopa criza politică, să nu aştepte până în 12 septembrie

USL: Băsescu să demisioneze pentru a stopa criza politică, să nu aştepte până în 12 septembrie

de Mediafax    |    02 Aug 2012   •   16:53
USL: Băsescu să demisioneze pentru a stopa criza politică, să nu aştepte până în 12 septembrie

Senatorul PSD Dan Sova a declarat, joi, ca presedintele suspendat Traian Basescu ar trebui sa demisioneze daca ar avea atitudinea unui adevarat barbat de stat si sa demonstreze ca poate stopa aceasta criza politica fara a mai astepta pana pe 12 septembrie.

"Magistratii Curtii i-au dat presedintelui Traian Basescu, neintentionat, un ragaz pentru a se gandi si a lua in considerare votul romanilor. Acest referendum e valid, au venit 50% plus unu din cei cu drept de vot. Traian Basescu ar demisiona daca ar avea atitudinea de adevarat barbat politic", a spus Sova.

Senatorul PSD a facut o legatura intre declaratia guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, referitoare la limpezirea rapida a situatiei politice care ar ajuta economia, pietele si cursul valutar, apreciind ca Traian Basescu ar putea pune capat crizei politice prin demisie.

"Limpezirea situatiei politice nu se poate produce decat prin demisia lui Traian Basescu sau asteptand pana pe 12 septembrie, daca doreste sa se convinga de o realitate transparenta pentru toata lumea. Sper ca Dumnezeu sa-i dea gandul cel bun lui Traian Basescu si sa demisioneze, daca e un presedinte care spune ca actioneaza in interesul poporului sau. Are posibilitatea sa demonstreze acum ca poate stopa aceasta criza politica, sa nu astepte pana in 12 septembrie", a spus Sova.

Curtea Constitutionala a anuntat oficial ca a amanat pana in 12 septembrie decizia privind referendumul, mentionand ca a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente si ca a cerut Guvernului ca pana la 31 august sa transmita listele in baza carora s-a organizat referendumul.

×
Subiecte în articol: dan sova demisie basescu