x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL cere membrilor săi să alăture paşnic protestelor

USL cere membrilor săi să alăture paşnic protestelor

15 Ian 2012   •   18:04
USL cere membrilor săi să alăture paşnic protestelor

Copresedintele USL, Crin Antonescu, a declarat in aceasta seara ca Romania se misca, si se misca semnificativ. El a spus ca manifestarile arata clar ca nu suntem in fata unor actiuni sporadice, organizate de structuri politice, ci in fata unor nemultumiri profunde. Liderul PNL a tinut sa sublinieze ca manifestarile au degenerat in violente care nu au legatura cu protestele pasnice sI civilizate, porrnite de la nemultumiri legitime, acumulate in timp si care nu au primit raspuns din partea actualei puteri.Crin Antonescu a criticat atitudinea actualei puteri, aratand ca nu avem prim-ministru, nu avem guvern, ci doar jandarmi aruncati in strada si pe umerii carora a fost pusa toata responsabilitatea statului. El a facut apel la calm, la evitarea violentelor, cerandu-le jandarmilor sa distinga intre protestatarii pasnici si elementele turbulente.

Liderul PNL a cerut totodata premierului Boc sI presedintelui Basescu, tutoror care au generat aceasta situatie sa-si intre in al doisprezecele ceas in atributii,sa ia act de ceea ce se intimpla si sa ofere un raspuns. Antonescu a subliniat totodata ca USL nu este implicata in aceste proteste, dar reprezentantii Uniunii sunt alaturi de protestatari si sunt gata sa se implice pentru rezolvarea problemelor lor. Crin Antonescu a spus ca solutia o reprezinta alegerile anticipate, amintind ca oamenii cer demisia guvernului, a presedintelui si schimbarea parlamentului care s-a compromis in fata electoratului.

Ca urmare, USL a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului si declansarea procedurilor pentru declansarea alegerilor anticipate. Crin Antonescu a spus ca Parlamentul a fost desfiintat de atitudinea dictatoriala a lui Traian Basescu si acolitilor sai si ca mii de oamenii simt si gindesc la fel cu cei care sunt in strada. "Sunt la capatul rabdarii. Numitorul comun al acttiunii si sentimentelor oamenilor din strada este ca nu se mai poate, solutia corecta si civilizata este declansarea alegerilor anticipate pentru a avea un presedinte, un guvern si un parlament cu deplina legitimitate', a spus liderul PNL. In functie de raspunsul puterii, Crin Antonescu a spus ca reprezentantii USL vor decide cum vor actiona in continuare.

El a anuntat ca li se va cere membrilor USL ca de maine sa se alature pasnic protestului public."Incepand de maine, vom cere si membrilor si sustinatorilor nostri, ai partidelor noastre, ai Uniunii Social Liberale, sa se alature pasnic protestului public, pentru ca, in momentul in care Traian Basescu si oamenii lui si-au batut joc de ani de zile de Romania in halul acesta, au facut-o din convingerea stupida, din convingerea pe care a avut-o si Nicolae Ceausescu, ca se poate orice in tara asta, ca in tara asta oricat i-ai calca in picioare pe oameni, oricat le-ai incalca drepturile, oricat i-ai duce pana la limita subzistentei, nimeni nu se revolta niciodata", a sustinut Antonescu.

El a anuntat ca asteapta convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, iar daca raspunsul nu va fi in directia solicitata, vor trece la masuri radicale, dar nu pentru a escalada tensiunea, ci pentru a o dezamorsa.

×
Subiecte în articol: crin antonescu daniel constantin USL