x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL: Lovitura de stat a început odată cu decizia PDL de a boicota referendumul

USL: Lovitura de stat a început odată cu decizia PDL de a boicota referendumul

25 Iul 2012   •   08:49
USL: Lovitura de stat a început odată cu decizia PDL de a boicota referendumul

Secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca adevarata lovitura de stat a inceput marti, odata cu decizia PDL de a boicota referendumul si cu anuntul lui Traian Basescu privind intoarcerea sa la Cotroceni indiferent de rezultat.

"USL doreste sa atraga atentia opiniei publice interne si internationale asupra faptului ca adevarata lovitura de stat in Romania a inceput ieri, odata cu decizia PDL de a boicota referendumul si cu anuntul pe care, cu seninatate, domnul Traian Basescu l-a facut, ca se intoarce la Cotroceni indiferent de rezultat", a spus Mihalache, citat de Mediafax.

El a precizat ca, practic, Traian Basescu si PDL au recunoscut, prin luarea deciziei de a boicota referendumul, ca nu mai au nicio sansa de a obtine voturile si increderea romanilor si ca singura modalitate in care isi pot pastra scaunul e una de ordin procedural.

"Aceasta este adevarata lovitura de stat, pentru ca doar asa poate fi definita o situatie in care o minoritate doreste sa conduca impotriva unei majoritati", a spus Mihalache.

El a spus ca tema pe care PDL incearca sa o introduca in discutie, referitoare la faptul ca cetatenii care nu se prezinta al vot alcatuiesc un fel de majoritate a celor dezinteresati de tema demiterii lui Traian Basescu, este extrem de periculoasa, reprezentand o interpretare abuziva.

"Aceasta intepretare incearca sa ascunda realitatea si ca ceea ce ni se propune e conducerea de catre o minoritate agresiva impotriva unei majoritati. USL face apel la toti cetatenii de buna credinta, indiferent de optiunea politica, sa participe la acest referendum, avertizand ca artificiile de tip procedural nu se pot substitui votului majoritatii populatiei si ca o asemenea incercare va antrena Romania intr-o criza politica fara precedent, cu consecinte asupra vietii fiecarui cetatean", a spus Mihalache.

×