x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR îl cheamă din nou în Parlament pe Virgil Popescu

USR îl cheamă din nou în Parlament pe Virgil Popescu

14 Mar 2022   •   14:30
USR îl cheamă din nou în Parlament pe Virgil Popescu
Sursa foto: Lucian Alecu

USR vrea  să îl cheme din nou în Parlament pe ministrul Energiei Virgil Popescu, săptămâna viitoare, pentru a da explicații despre gazele naturale și energia electrică, a anunțat preşedintele interimar al partidului, Cătălin Drulă.

"Pe energie, un dezastru pe zona de carburant, un dezastru pe zona de gaze, un dezastru pe zona de energie electrică. O să îl chemăm din nou în Parlament pe Virgil Popescu. Virgil Popescu este ministru al Energiei în al treilea an. În general vorbim în aceste guverne de miniştri care sunt de trei luni în funcţie. La Virgil Popescu vorbim de trei ani în care nu a fost în stare să dea legea offshore. Trebuia să găsească o simplă formulă de taxare corectă care să stimuleze investiţiile şi să scoatem gazul din Marea Neagră. De centrala de la Iernut de cel puţin trei ani auzim că trebuie să fie gata. Avem 10 miliarde de euro pentru care nu are ghidurile de folosire pentru investiţii în producţia de energiei", a spus acesta.

El apreciază că Virgil Popescu ar fi trebuit să plece demult.  

"Avem nevoie de gaze, de energie electrică, de încurajarea pieţei. În loc de asta, vin cu o schemă greşită din start, care plafonează la producător, adică şi dacă cineva ar vrea să intre pe piaţă, dacă pui mercurialul la preţuri la producător, descurajează investiţiile. Companiile astea care ar trebuie să producă pentru România le-au politizat de sus până jos. Acesta este un om care trebuia demult să plece şi nu e singurul din acest guvern", a explicat Drulă.

Acesta îi acuză și pe liderii PNL și PSD, respectiv Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, pentru că nu oferă soluții la probleme. 

"Dacă ţi-ai asumat guvernarea, şi ne-au promis că fac o guvernare de 70%, atunci nu poţi să vii, şi în fiecare zi să nu ai soluţii şi să ataci Guvernul. Daţi-l jos, puneţi alt premier, schimbaţi miniştrii sau plecaţi de la guvernare, dacă nu sunteţi în stare", a afirmat Drulă.

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă usr virgil popescu