x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR o dă în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie

USR o dă în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie

09 Iun 2017   •   17:35
USR o dă în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie

Uniunea Salvaţi România (USR) a depus vineri o acţiune în instanţă la adresa primarului general Gabriela Firea, pentru calomnie

"În urma incidentelor petrecute la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 8 iunie 2017, în care mai mulţi cetăţeni au solicitat să asiste la şedinţă şi au fost împiedicaţi de poliţiştii locali să intre în sală, primarul Gabriela Firea a făcut declaraţii calomnioase la adresa USR, atât în media cât şi prin intermediul comunicatului de presă oficial emis de municipalitate", precizează USR într-un comunicat remis AGERPRES. 

Potrivit USR, în calitatea ei de primar şi funcţionar public, Gabriela Firea "a diseminat informaţii mincinoase, deşi cunoştea caracterul fals al acestora. Afirmaţiile primarului sunt de natură să-i învrăjbească pe cetăţenii Capitalei, de aceea este de condamnat faptul că tocmai primarul general, în exercitarea atribuţiilor sale, alege să creeze tensiuni în rândul populaţiei, minţind cu bună ştiinţă". 

USR mai precizează că nu a avut niciun rol în aducerea cetăţenilor respectivi la şedinţa consiliului, "în afara gestului făcut pe loc de către colegii Alexandru Gâdiuţă şi Ana Ciceală de a încerca să-i convingă pe poliţişti să le deschidă uşa oamenilor. În acel moment, Alexandru Gâdiuţă a fost agresat de către poliţişti, la fel ca şi cetăţenii care aveau tot dreptul legal să asiste la şedinţă. Din filmările făcute de mai multe persoane din diverse unghiuri se poate vedea clar cine pe cine agresează".

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: usr firea calomnie