x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vadim şi Bolcaş - Vor demisia lui Kovesi şi a lui Morar

Vadim şi Bolcaş - Vor demisia lui Kovesi şi a lui Morar

de Carmen Vintila    |    24 Apr 2007   •   00:00

Liderul PRM, C.V. Tudor, a anunţat ieri că va participa la consultările de la Cotroceni iniţiate de preşedintele interimar Nicolae Văcăroiu, unde va solicita demiterea procurorului general Laura Codruţa Kovesi şi a şefului DNA, Daniel Morar.

Potrivit lui Vadim, cei doi au "favorizat infractorii", şi pentru asta trebuie nu numai "zburaţi" de pe posturi, ci şi "băgaţi in anchete penale". Liderul PRM a susţinut că procurorul general trebuie inlocuit imediat pentru "incompetenţă".

"Kovesi este slugarnica Monicăi Macovei", a acuzat C.V. Tudor, arătand totodată că şeful DNA, Daniel Morar, "stă cu fundul pe 2.000 de dosare de fraudare a economiei naţionale, de corupţie". Vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş, a apreciat şi el că demiterea lui Kovesi şi a lui Morar "este o operaţie strict ncesară pentru a permite funcţionarea independenţei justiţiei politizată de Monica Macovei prin aceste două persoane".

C.V. Tudor a anunţat totodată că PRM işi va mobiliza oamenii pentru a merge la referendumul de demitere a şefului statului, nu va face contramitinguri şi va coopera cu toate forţele parlamentare pentru "limpezirea situaţiei".

×
Subiecte în articol: politic