x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valer Marian îl atacă din nou pe Traian Igaş

Valer Marian îl atacă din nou pe Traian Igaş

de Alexandru Boariu    |    24 Ian 2011   •   21:05

Senatorul Valer Marian, cel care la data de 18 ianuarie a.c. i-a solicitat, public, premierului Emil Boc să-l demită, de urgenţă, pe Traian Igaş din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor şi să dispună anchetarea acestuia pentru implicarea în activităţi de crimă organizată, sub forma contrabandei cu ţigări şi a traficului de valută, revine asupra acuzaţiilor aduse lui Traian Igaş, de data aceasta cu o serie de detalii şi date concrete. Valer Marian precizează că îşi bazează acuzaţiile pe "informaţii, indicii şi chiar probe pertinente şi concludente: mărturii de la ofiţeri de informaţii, de la ofiţeri de poliţie şi de la ofiţeri de poliţie de frontieră în rezervă, de la foşti vameşi şi chiar de la foşti camarazi de fapte ilegale, precum şi înscrisuri, înregistrări audio şi video".

Senatorul PSD îl întreabă pe Traian Igaş de ce nu a  dispus cercetarea penală împotriva directorului Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ, pentru implicare în contrabanda cu ţigări derulată prin Vama Moraviţa şi prin Vama Nădlac, în condiţiile în care, recent, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva directorului Mătiuţ şi a patru vameşi de la Vama Jimbolia pentru infracţiunile de favorizarea infractorului, respectiv, neglijenţă în serviciu, pentru că în luna noiembrie 2010 au lăsat să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, două autotrenuri în care se aflau 33.600 de pachete de ţigări de contrabandă provenite din Serbia. "În perioada de când sunteţi parlamentar şi ministru v-aţi aflat frecvent în compania numitului Aurel Mătiuţ, la diverse manifestări publice sau private, inclusiv la petreceri", spune Valer Marian.

De asemenea, Valer Marian îl acuză pe Igaş că a promovat în funcţii o serie de oameni incompetenţi sau aflaţi în relaţii de prietenie, cum sunt chestorul Ioan Dascălu "suspectat de sindrom de autism", comisarul Cristian, Laţcău, comisarul Adrian Jurcă, chestorul Ion Handra etc.

Pe de altă parte, senatorul PSD invocă o serie de fapte pe care le-ar fi săvârşit Traian Igaş pe vremea când lucra în zona Arad-Timişoara, cum ar fi prejudicierea prin fraudă a unor asociaţi italieni, livrarea la preţuri nereale a unor produse de mobilier, PVC, termopane etc. unor instituţii publice din Arad şi îl întreabă de câate ori a fost sancţionat pentru trafic de ţigări şi chiar pentru proxenetism, pentru că a plasat prostituate unor şoferi de TIR în parcarea localului "Hanul de la Răscruce", situat la ieşirea din Arad şi dacă a avut dosar penal pentru furt de lemne. În fine, Valer Marian susţine că "anumite servicii secrete şi cancelarii politice din Uniunea Europeană ştiu" cu ce s-a ocupat Igaş "împreună cu prietenii" şi spune: "Locul dumneavoastră nu este în biroul ministrului Administraţiei şi Internelor, ci în arestul Ministerului Administraţiei şi Internelor".

×