x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Zgonea: Adrian Năstase va reveni în PSD când va permite legea

Valeriu Zgonea: Adrian Năstase va reveni în PSD când va permite legea

18 Mar 2013   •   11:52
Valeriu Zgonea: Adrian Năstase va reveni în PSD când va permite legea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a afirmat luni că legea va trebui respectată în cazul fostului premier Adrian Năstase, subliniind că în momentul în care legea îi va permite acestuia va reintra din nou în PSD, informează agerpres.ro.

"Adrian Năstase este partenerul nostru, este un om care a pus fundamentul acestui partid, dar reglementările legale trebuie să le respectăm şi noi ca partid social-democrat şi toţi colegii noştri", a declarat Zgonea, la sediul central al PSD, apreciind că în prezent cel mai important pentru Adrian Năstase este să fie alături de familie, iar dezbaterile să nu fie duse într-o altă zonă.

El a arătat că, din punct de vedere juridic şi moral, Adrian Năstase poate veni alături de social-democraţi în momentul în care legea îi va permite.

"Ştiţi cum se face cererea? În momentul în care ai fost condamnat, îţi pierzi calitatea de membru de partid, sunt lucruri foarte simple care, într-un fel, îl pun pe domnul Năstase într-o postură defensivă. Este o preocupare pentru noi, care suntem la guvernare. În momentul în care legea îi va permite, bineînţeles că va intra din nou în partid, va depune o cerere, colegii îl vor susţine", a subliniat Valeriu Zgonea, adăugând că această problemă se va discuta la următorul Consiliu Naţional al PSD.

Întrebat dacă pentru PSD ar fi un deficit de imagine reprimirea lui Adrian Năstase, Zgonea a spus că acest lucru trebuie întrebat fostul premier.

"Cred că ar trebui să îl întrebaţi pe domnul preşedinte Adrian Năstase cum vede aceasta. Din punctul nostru de vedere, trebuie să respectăm legislaţia românească", a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

×