x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Zgonea îşi cere scuze pentru "porumbelul" scos marţi: "Mihai Viteazul, colegul meu..."

Valeriu Zgonea îşi cere scuze pentru "porumbelul" scos marţi: "Mihai Viteazul, colegul meu..."

05 Mar 2013   •   19:43
Valeriu Zgonea îşi cere scuze pentru "porumbelul" scos marţi: "Mihai Viteazul, colegul meu..."
Sursa foto: Laurentiu Nica/Intact Images

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a prezentat scuze, marţi, pe contul său de Facebook, pentru "afirmaţia nefericită" în care s-a referit la Mihai Viteazul folosind sintagma "colegul meu", el arătând că Mihai Viteazul este un mare erou al poporului român. 

 
"Am făcut o afirmaţie nefericită astăzi, pentru care îmi cer scuze. Mihai Viteazu este un mare erou al poporului român", precizează Valeriu Zgonea pe Facebook.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat, marţi, că domnitorul Mihai Viteazul este "colegul" său, în contextul în care vorbea despre steagul steguiesc de mari dimensiuni arborat la Baraolt.
 
"Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema", a spus Zgonea, întrebat de jurnalişti dacă îl deranjează arborarea steagului secuiesc de la Baraolt.
 
Deşi a observat că afirmaţia sa despre Mihai Viteazul a stârnit zâmbetele şi chiar râsetele jurnaliştilor, preşedintele Camerei nu a revenit apoi asupra termenului folosit.
 
Un drapel secuiesc de mari dimensiuni va fi arborat, marţi, în centrul oraşului Baraolt (Covasna), la iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

×