x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Zgonea: PSD este de acord cu propunerea de depolitizare a structurilor

Valeriu Zgonea: PSD este de acord cu propunerea de depolitizare a structurilor

03 Sep 2012   •   10:31
Valeriu Zgonea: PSD este de acord cu propunerea de depolitizare a structurilor

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat, in aceasta dimineata, in cadrul unei conferinte de presa, ca Partidul Social Democrat este de acord cu propunerea PDL de depolitizare a structurilor.

"Suntem de acord cu propunerea PDL de depolitizare a structurilor, care sunt fie sub autoritatea Parlamentului sau in coordonarea si controlul Parlamentului si vom initia, cu acordul liderilor grupurilor parlamentare, o discutie despre abuzurile care au fost facute in nominalizari atat pentru Consilul National al Audiovizualului, cat si pentru celelalte institutii care se afla sub autoritatea Parlamentului. Incercam sa le depolitizam, sa gasim solutii astfel incat ceea ce scrie in lege sa fie respectat prin vointa Parlamentului, sa nu mai existe abuzuri in care o majoritate isi numeste sase din sase membri, desi si legea si prevederile regulamentului Parlamentului sunt contrare acestei decizii', a spus Valeriu Zgonea, care a precizat ca ca propunerea PSD pentru Avocatul Poporului este Valeriu Dorneanu.

De asemenea, Zgonea a confirmat faptul ca Andrei Marga este sustinut de PSD pentru functia de conducere din cadrul Institutului Cultural Roman.

'Am stabilit prioritatile noastre guvernamentale. Principalele noastre angajamente sunt legate de intelegera cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International pentru aceasta sesiune. Dorinta mea este ca in numele PSD si USL sa asiguram buna functionare a Parlamentului pentru aceasta sesiune scurta si sa putem sa aratam ca Romania este un stat european, in care institutiile functioneaza si sa pregatim toti colegii nostri sa putem sa ii sprijinim sa candideze in toamna fara a afecta functionalitatea Parlamentului Romaniei, in special al Camerei Deputuatilor', a mai afirmat Valeriu Zgonea.

×