x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie: Îl dau în judecată pe preşedintele ANI. Nu am şi nu există niciun ban în plus în afara sumelor trecute în declaraţia de avere

Vanghelie: Îl dau în judecată pe preşedintele ANI. Nu am şi nu există niciun ban în plus în afara sumelor trecute în declaraţia de avere

24 Apr 2013   •   17:20
Vanghelie: Îl dau în judecată pe preşedintele ANI. Nu am şi nu există niciun ban în plus în afara sumelor trecute în declaraţia de avere

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a precizat, miercuri, că nu a făcut acte ilegale, nu are şi nu există niciun ban în plus în afara sumelor trecute în declaraţia de avere şi a anunţat că-l va da în judecată pe şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

''În ultimele şase luni de zile am fost anchetat de Parchet pe declaraţia de avere, dosarul fiind dat de la ANI către Parchet. Am luat NUP în primul dosar după care ANI a atacat şi a contestat la Parchet. (...) Alt judecător m-a anchetat şi mi-a dat NUP. (...) Această instituţie (n.r. ANI) îşi permite să se joace în România cu toţi politicenii, după cum a dorit - instituţia şi acel conducător care se numeşte dl. Georgescu. Acum câteva luni de zile, pe surse, din partea ANI s-a dat ca şi cum Vanghelie a mutat 6 milioane de euro în Liban. Tot am încercat şi l-am rugat pe dl Georgescu să spună dacă este real sau nu. Dacă această instituţie - înţeleg că este comunicat oficial şi m-a atacat la Curtea de Apel... am să mă judec pentru ce m-a atacat şi am să-l dau în judecată pe dl Georgescu personal pentru toate calomniile'', a spus Vanghelie, într-o intervenţie la Realitatea Tv.

În context el a arătat că declaraţia sa de avere nu a suferit modificări în ultimii ani şi a exclus posibila inexistenţă a unor facturi în valoare de 180.000 de euro.

''Am fost verificat de Parchet în ultimele 6 lui de două ori la rând, declaraţia mea nu s-a schimbat deloc. (...) Credeţi că Parchetul nu este o instituţie reprezentativă pentru ANI în România? Nu am şi nu există niciun ban în plus vizavi de ceea ce scrie în declaraţia de avere. (...) Eu nu fac acte ilegale. Declaraţia mea de avere de când sunt primar nu s-a modificat. (...) Tot m-am jucat cu dl Georgescu, dar de data asta am să-l dau în judecată. (...) Dl Georgescu din punctul meu de vedere, de-a lungul timpului, a făcut foarte multe jocuri în această ţară şi şi-a permis... ţinând cont de faptul că dânsul se crede foarte important... O să vedem noi toate problemele pe care le are dânsul'', a adăugat edilul sectorului 5.

Întrebat dacă a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare al ANI Vanghelie a susţinut că nu a fost chemat şi nu i-a comunicat ''nimeni nimic''.

Citeste articolul complet, aici.

×