x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie: "Reconstrucţia PSD nu înseamnă neapărat schimbarea lui Geoană"

Vanghelie: "Reconstrucţia PSD nu înseamnă neapărat schimbarea lui Geoană"

11 Ian 2010   •   00:00

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, astăzi, înaintea BPN, că echipa de conducere a partidului trebuie să fie reconstruită, această reconstrucţie neînsemnând neapărat schimbarea preşedintelui Mircea Geoană.



Vanghelie a afirmat că eventualele candidaturi pentru funcţiile de conducere din partid, pentru Congresul din primăvară, sunt lucruri normale într-un partid democratic.

"Cred că acesta este viitorul democratic al tuturor partidelor, din patru ani în patru ani vine timpul când fiecare care doreşte şi care se simte în stare că poate prelua conducerea în partid poate să candideze, atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru funcţiile de secretar general sau vicepreşedinţi", a declarat Vanghelie, citat de Mediafax.

Întrebat dacă Cristian Diaconescu este o variantă pentru preşedinţia PSD, Vanghelie a spus că fostul ministru de Externe "este unul din liderii respectaţi" în cadrul partidului.

El a vorbit de reconstrucţia echipei de conducere, afirmând că reconstrucţia poate să însemne şi realegerea lui Mircea Geoană şi a unor vicepreşedinţi "care şi-au dus mandatul cum trebuia".

"Deci reconstrucţia nu înseamnă neapărat schimbarea preşedintelui Mircea Geoană. Reconstrucţia înseamnă a construi o echipă puternică, să poată face opoziţie constructivă şi puternică în România", a afirmat Vanghelie.

El a acuzat o parte a vicepreşedinţilor că "nu şi-au făcut treaba" în alegeri, însă nu a dat nume. "Trebuie să vă uitaţi pe rezultate (de la prezidenţiale - n.r.)", a precizat el.

Consiliul Naţional al PSD urmează să se desfăşoare, cel mai probabil, pe 12 februarie, urmând să convoace Congresul pentru alegerea structurilor de conducere centrală. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic