x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Variante USR: Așteaptăm o propunere din partea PNL, nu excludem varianta guvernului minoritar

Variante USR: Așteaptăm o propunere din partea PNL, nu excludem varianta guvernului minoritar

13 Oct 2021   •   19:26
Variante USR: Așteaptăm o propunere din partea PNL, nu excludem varianta guvernului minoritar

Premierul desemnat Dacian Cioloș a dezvăluit miercuri seara că așteaptă răspunsul PNL și UDMR privitor la formarea unui nou guvern. Cioloș are și alte variante: fie să discute o nouă propunere din partea PNL, fie să formeze un guvern minoritar USR cu susținere în Parlament din partea liberalilor.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a spus că liderii PNL și UDMR au cerut timp pentru a analiza propunerea sa.

„Au spus ca au nevoie de o discuție în partid... În special Florin Cîțu are nevoie de aceasta discuție... Așteptăm decizia PNL și UDMR”, a declarat Dacian Cioloș

Dacian Cioloș ia în calcul și formarea unui guvern minoritar USR cu susținerea PNL în Parlament.

Decizia va fi discutată de liderii USR în funcție de disponibilitatea liberalilor de a susține această variantă. Conducerea PNL se va întâlni joi.

 

Cioloș anunță continuarea negocierilor: Vineri vom avea o întâlnire

 

Dacian Cioloș a mai anunțat că vineri va urma o nouă întâlnire cu liderii PNL și UDMR, după ce miercuri seara liderii celor trei formațiuni nu au ajuns la o concluzie.

„Prioritatea pentru formarea unui guvern este refacerea coaliției. Am spus că acesta e obiectivul, în jurul unui program de guvernare care să cuprindă măsuri prioritare pentru gestionarea pandemiei și a creșterii prețurilor la energie, dar și începerea implementării PNRR”, a spus Dacian Cioloș.

Acesta susține că USR s-a îndreptat „în mod normal și natural spre PNL și UDMR, pentru că din punctul nostru de vedere nu există altă formulă de construcție majoritară în Parlament la care noi să participăm decât cea cu PNL și cu UDMR”.

„Colegii, președintele PBL și președintele UDMR, mi-au spus că au nevoie de o discuție în partid ca să ia un mandat pe o astfel de negociere și că în următoarele zile, vineri, vom avea o nouă întâlnire în care să vedem care sunt deciziile în conducerile celor două partide”, a mai spus Cioloș.

Premierul desemnat s-a întâlnit miercuri seara cu liderii PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a încerca să formeze noul guvern, însă „nu s-a ajuns la nicio concluzie”.

×
Subiecte în articol: dacian ciolos