x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Dâncu: Statul va fi un planificator și un stimulator al dezvoltării sociale și economice

Vasile Dâncu: Statul va fi un planificator și un stimulator al dezvoltării sociale și economice

05 Dec 2015   •   14:54
Vasile Dâncu: Statul va fi un planificator și un stimulator al dezvoltării sociale și economice
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Vicepremierul Vasile Dâncu a susținut, duminică, o conferință de presă, după întâlnirea informală a membrilor Guvernului, pe tema reformei și modernizării administrației și statului, relateauă Antena 3.

”Ideea de bază a fost constituirea unui grup interministerial pentru modernizarea și reforma statului (...) Ne-am pus o întrebare legată de modul în care vom structura munca noastră, am definit șase piloni care vor fi pilonii modernizării. Redefinirea rolului statului, trebuie să găsim o definiție unitară. Ideea cea mai nouă este cea că dacă administrația centrală este nucleul, trebuie să definim funcțiile acesteia. Trebuie să creăm mecanisme de redistribuire și compensare, fără să creștem dependența de administrația centrală. Statul va fi un planificator și un stimulator al dezvoltării sociale și economice” a spus Vasile Dâncu.

”A fost un foarte bun schimb de idei, în care necesitatea a fost găsirea unui cadru pentru a lucra împreună și să găsim funcțiile comune dar și cele care separă diversele ministere. Am concluzionat trei lucruri: crearea unui grup interministerial, vom construi o echipă care va lucra la dialogul social organizat și, evident, construim o platformă care privește transparența și dialogul public”.

”Un al doilea punct al dezbaterii a fost cel al modernizării administrației. Există o strategie pentru consolidarea administrației publice, a fost adoptată, este un document asumat. Vom propune updatarea acestui document, este o strategie care are multe elemente moderne, elemente care țin de o modernizare a administrației. Este un document foarte lung, un fel de wishlist. Vom propune și vom negocia cu partenerii updatarea lui în câteva puncte esențiale. Pare uneori o analiză foarte optimistă, ar trebui să o facem mai realistă” a mai spus vicepremierul.

×
Subiecte în articol: vasile dăncu