x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Dîncu: Hora Unirii a rămas doar ritual sau gest mecanic pentru trăitorii în cercul politicii

Vasile Dîncu: Hora Unirii a rămas doar ritual sau gest mecanic pentru trăitorii în cercul politicii

24 Ian 2017   •   11:51
Vasile Dîncu: Hora Unirii a rămas doar ritual sau gest mecanic pentru trăitorii în cercul politicii
Sursa foto: Vasile Dincu

Fostul vicepremier Vasile Dîncu afirmă că Hora Unirii "este lipsită de substanţă şi sens, de mai bine de două decenii" şi că "a rămas doar ritual sau gest mecanic pentru cei mai mulţi dintre trăitorii în cercul politicii".


"Începem să nu mai recunoaştem decât o înfăţişare a politicii: cea a urii şi războiului continuu. Conflictul generat de orgolii, de emoţie sau poate de lipsa proiectelor pozitive. Uneori intră în hora politicii războinice oameni normali sau inocenţi, dar trebuie să plece sau să se adapteze. Hora unirii este lipsită de substanţă şi sens, de mai bine de două decenii. A rămas doar ritual sau gest mecanic pentru cei mai mulţi dintre trăitorii în cercul politicii", a scris Dîncu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, el consideră că din cauza "acestui război al sfârşitului lumii noastre" nu se pot face mari proiecte proiecte precum autostrăzile şi nu sunt absorbite fondurile europene.

"Solidaritatea noastră poate apărea cel mai frecvent doar din unirea în emoţie negativă şi respingerea adversarului. Ca şi cum adversarul politic ar veni de pe o alta planetă sau ar fi vreun năvălitor din zări îndepărtate pe paşnicul nostru meleag, mobilizăm o energie demnă de cauze mai nobile în acest război al sfârşitului lumii noastre. De ce nu putem face autostrăzi, de ce nu se acumulează nimic, nu absorbim fonduri europene, de ce ne pleacă medicii? Simplu, nimeni nu mai acceptă că este nevoie de echipe, de împărţirea cu ceilalţi, de efort comun sau de acceptarea unui rol, dar nu neapărat cel de conducător", a afirmat Vasile Dîncu.

Totodată, el conchide că, "fascinaţi de vulgaritatea politicii", românii sunt asemănători cu "câteva milioane de insule care nu pot forma nici măcar un arhipelag".

"Tot mai fascinaţi de vulgaritatea politicii, ne-am pierdut capacitatea de a admira sau de a crede în cineva, în ceva, fie om, fie idee, fie valoare. Ce o să le spunem copiilor de 24 ianuarie fără a roşi? Că suntem câteva milioane de insule care nu pot forma nici măcar un arhipelag ... La mulţi ani, Românie încă neunită", mai spune fostul vicepremier.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: vasile dăncu vasile dincu hora unirii