x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Dîncu: Mandatul meu în Guvern este de un an

Vasile Dîncu: Mandatul meu în Guvern este de un an

23 Noi 2015   •   22:00
Vasile Dîncu: Mandatul meu în Guvern este de un an

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, luni, într-o emisiune la Realitatea TV, că mandatul său în Guvern este numai de un an.

"Noi am primit legitimitate din partea Parlamentului (...) pentru un an de zile. Acesta este mandatul nostru, al acestui Guvern. Sigur că poate sunt oameni în echipa guvernamentală - şi sper, pentru că sunt oameni tineri - care să-şi dorească în continuare să facă cariere politice, ceea ce n-ar fi rău. Sigur, ar trebui ca anul acesta să-şi respecte independenţa, să-i respecte nepartinitatea şi după aceea poate să facă orice", a menţionat Vasile Dîncu.

El consideră că perioada de un an până la alegeri, în care partidele politice nu sunt reprezentate în Guvern, va fi benefică pentru viaţa politică din România.

"Eu am o speranţă, că în această pauză de un an de zile, în care politicienii nu vor fi puşi să se bată între ei pe bugete şi pe alte lucruri, va fi o perioadă foarte bună pentru partide. Şi va fi un reviriment chiar şi pentru viaţa politică, nu numai pentru viaţa administrativă a României", a opinat vicepremierul.

Potrivit lui, e nevoie de o nouă etapă în politica românească, lucru pe care l-ar fi înţeles şi politicienii.

"Eu cred că în acest moment şi politicienii au înţeles faptul că este nevoie de o nouă etapă, inclusiv în ceea ce înseamnă partidele politice. În acest an, în care nu vor mai trebui să suspicioneze unii pe alţii privind furatul startului campaniei, nu vor trebui să se bată pentru fonduri - pentru că noi toate fondurile de la guvern le vom pune într-o manieră supertransparentă, se vor da numai pe proiecte - (...) cred că în acest moment îşi vor face proiecte mai bune, pentru că au ocazia să se gândească şi să-şi regândească politicile lor. Eu nu cred că politica se poate face fără politicieni. Eu cred că acum politicienii vor aduce foarte mulţi tineri. O să vedeţi pe liste, la partide, în toamnă, pe listele parlamentare (...) că jumătate o să fie tineri, jumătate o să fie oameni care o să semene, într-un fel sau altul, cu cei pe care îi văd acum în Guvern, cu cei tineri din Guvern. (...) Cred că aceşti tineri care au venit de la Bruxelles sau din altă parte în Guvern au în acest moment şi rolul acesta de model", a spus Vasile Dîncu.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: vasile dăncu vasile dincu