x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Consiliul şi Comisia Europeană, chemate în Parlamentul European pentru votul din Consiliul JAI

PSD: Consiliul şi Comisia Europeană, chemate în Parlamentul European pentru votul din Consiliul JAI

de Redacția Jurnalul    |    09 Dec 2022   •   15:00
PSD: Consiliul şi Comisia Europeană, chemate în Parlamentul European pentru votul din Consiliul JAI

Consiliul şi Comisia Europeană au fost chemate în Parlamentul European, pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen şi pentru a prezenta care sunt următorii paşi de urmat pentru realizarea acestui obiectiv, anunță eurodeputatul Victor Negrescu.

„Săptămână viitoare Consiliul şi Comisia Europeană au fost chemate în Parlamentul European, la inițiativa Grupului social-democrat, pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen şi pentru a prezenta care sunt următorii paşi de urmat pentru realizarea acestui obiectiv. Să sperăm că celelalte grupuri politice vor susține demersul”, scrie pe Facebook europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte al PSD.

El precizeazăcă tot săptămâna viitoare, Partidul Social Democrat va pune subiectul pe agenda şedinței de pregătire a Consiliului European organizată de stânga europeană cu şefii de stat şi de guvern.

„De altfel, guvernele social-democrate din Germania şi Spania şi ministrul de interne social-democrat din Luxemburg au fost ieri printre cei mai puternici susținători ai României prin intervențiile lor din Consiliul de Justiție şi Afaceri Interne. Nu cedăm! Rămâne de văzut dacă dreapta europeană, din care face parte cancelarul austriac, ne urmează exemplul”, încheie Negrescu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: victor negrescu schengen