x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Anastase numără deputaţii după principiile lui Caragiale

Victor Ponta: Anastase numără deputaţii după principiile lui Caragiale

20 Sep 2010   •   00:00

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a aplicat principiile lui Caragiale atunci când a numărat deputaţii prezenţi în sală la votul de la Legea pensiilor.



Reacţia liderului PSD vine după ce Roberta Anastase a declarat, cu o zi în urmă, că deputatul Victor Ponta ''chiuleşte în mod constant de la lucrările Parlamentului'', iar titulatura care i se potriveşte cel mai bine acestuia ar fi "Micul Caţavencu".

"Cred că cel mai important lucru în această săptămână este nu doar de a contesta la CCR Legea pensiilor, dar şi a face tot ceea ce ţine de noi din punct de vedere politic, de a sancţiona frauda fără precedent care a avut loc săptămâna trecută în Camera Deputaţilor, fraudă a PDL şi a asociaţilor lor, sigur, coordonată de doamna Anastase. (...) Din cei 80 de parlamentari PDL şi probabil independenţi, (...) doamna Anastase a numărat 170 prezenţi. 80 de parlamentari număraţi, e adevărat ca în Caragiale, cu două la prefectură, două la şcoala de fete. Mă bucur să văd că doamna Anastase l-a citit pe Caragiale şi îi şi aplică principiile", a spus Ponta, la începutul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, citat de Agerpres.

El a adăugat că PSD trebuie să sancţioneze acest "precedent extrem de periculos", care, probabil, va fi aplicat de PDL şi pentru legile care le pregăteşte - modificarea Codului muncii, Legea salarizării unitare.

Legea sistemului unitar de pensii a fost adoptată pe 15 septembrie de plenul Camerei Deputaţilor cu 170 de voturi favorabile, două împotrivă şi trei abţineri. Deputaţii PSD, PC şi PNL au refuzat să participe la vot.

×
Subiecte în articol: politic