x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, desemnat ministru interimar al Justiţiei

Victor Ponta, desemnat ministru interimar al Justiţiei

de Mediafax    |    07 Aug 2012   •   10:01
Victor Ponta, desemnat ministru interimar al Justiţiei

Presedintele interimar, Crin Antonescu, l-a desemnat, marti, pe premierul Victor Ponta ca ministru interimar al Justitiei.

Conform unui anunt al Administratiei prezidentiale, presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat marti Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Justitiei.

Ponta: In conditii cu totul neasteptate, mi s-a indeplinit visul de a fi ministrul Justitiei
"In conditii cu totul si cu totul neasteptate, mi s-a indeplinit visul de a fi ministrul Justitiei. Sper insa ca foarte repede, in cateva zile, se va si incheia visul acesta si vom avea un ministru plin al Justitiei, pentru ca este necesar acest lucru", a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern.
-----------------------------------------------------------

Luni seara, premierul Victor Ponta anunta ca Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detasarea in functia de ministru al Justitiei, i-a transmis ca va demisiona din functia de membru al CSM, procedurile urmand sa fie incheiate in cateva zile.

"Am discutat cu ea si mi-a spus ca este dispusa sa demisioneze din functia de membru al CSM, ca a luat deja aceasta decizie, si ca in zilele urmatoare va face demersurile necesare. Amanarea depunerii juramantului de ministru este doar de cateva zile", a spus Ponta la Antena 3.

Mona Pivniceru, actual judecator si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusa pentru portofoliul Justitiei.

Conducerea PNL a aprobat luni ca Mona Pivniceru sa fie sustinuta pentru portofoliul Justitiei in calitate de independent.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins insa, in sedinta de luni, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru - propusa de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justitiei.

Pentru a accede in functia de ministru, Pivniceru ar trebui sa-si dea demisia din functia de membru al CSM, apoi sa revina la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa care sa ceara detasarea la Ministerul Justitiei, spun surse din magistratura.
Pe cererea de demisie se pronunta plenul CSM.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor ministri in Cabinetul Ponta, pe lista transmisa de Administratia Prezidentiala nefigurand insa si numirea Monei Pivniceru la Justitie, ci doar revocarea lui Titus Corlatean de la sefia acestui minister, acesta din urma fiind desemnat ministru de Externe

×
Subiecte în articol: ponta justitie