x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, despre scandalul privind Ţinutul Secuiesc: Această provocare are legătură cu alegerile şi cu situaţia politică din Ungaria

Victor Ponta, despre scandalul privind Ţinutul Secuiesc: Această provocare are legătură cu alegerile şi cu situaţia politică din Ungaria

de Veronica Micu    |    07 Feb 2013   •   14:55
Victor Ponta, despre scandalul privind Ţinutul Secuiesc: Această provocare are legătură cu alegerile şi cu situaţia politică din Ungaria
Sursa foto: Stefan Teodorescu/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, la Parlament, că Ungaria se folosește de România în campania alegerilor interne din ţara vecină.

Întrebat dacă are de gând să discute cu omologul din Ungaria despre scandalul privind Ţinutul Secuiesc, premierul Ponta a răspuns că "problemele de legislaţie internă şi de respectare a minorităţilor în România sunt problemele noastre".

"N-are nicio treabă premierul maghiar cu chestia asta şi nu mă interesează opiniile lui pe asceastă temă. Cred că această provocare are legătură cu alegerile şi cu situaţia politică din Ungaria şi nu-mi face deloc plăcere şi mi se pare incorect ca România să fie folosită ca subiect în alegeri în ţara vecină. Referitor la domnul ambasador, împărtăşesc tot ce a spus ministrul de Externe Titus Corlăţean", a spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că își menține termenul de „obrăznicii” și crede că a fost foarte bine înțeles, chiar dacă nu e diplomatic. Acesta a accentuat că România nu trebuie să cadă în capcana de a se lăsa angrenați într-o problemă care nu are legătură cu țara sau cu maghiarii din România.

Ponta și-a exprimat speranța că președintele Băsescu va lămuri lucrurile cu șeful guvernului ungar, cu care va sta la aceeași masă la summitul de la Bruxelles.

"Sunt convins că astăzi, la Consiliul European, unde preşedintele va sta la aceeaşi masă cu premierul maghiar este o ocazie foarte bună ca să se lămurească lucrurile", a conchis premierul Ponta.

×