x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: "Guvernul îl sprijină pe şeful statului să nu cedeze"

Victor Ponta: "Guvernul îl sprijină pe şeful statului să nu cedeze"

16 Noi 2012   •   16:31
Victor Ponta: "Guvernul îl sprijină pe şeful statului să nu cedeze"
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat că propunerea preşedintelui Consiliului Uniunii Europene, Herman van Rompuy, privind bugetul european pentru perioada 2014-2020 este "extrem de nefavorabilă şi inacceptabilă" pentru România, iar Guvernul îl sprijină pe preşedintele Băsescu "să nu cedeze".

"Propunerea lui Herman van Rompuy este extrem de nefavorabilă nouă, este altă propunere decât a Consiliului Europei şi Parlamentului European şi este inacceptabilă. Când spui inacceptabil, România fiind o ţară cu drepturi depline în UE, când ceva este inacceptabil ai, conform Tratatului UE, dreptul de a vota împotrivă, iar bugetul UE nu se poate adopta decât prin unanimitate. Prin poziţia Guvernului şi a majorităţii parlamentare îl sprijinim pe preşedintele Băsescu să nu cedeze, pentru că domnia sa spune «Asta e poziţia Parlamentului şi Guvernului, nu puteţi să mă convingeţi să cedez». Preşedintele ţine mult la instituţii, mai puţin la popor, şi instituţiile - Guvern, Parlament - au spus care este limita dincolo de care România nu poate accepta mecanismul financiar 2014-2020", a declarat Ponta într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Cluj .

Primul ministru a mai spus că delegaţia României nu merge la Bruxelles să ceară lucruri "absurde", ci ceea ce Comisia Europeană şi Parlamentul European "au considerat că e corect. Importantă e poziţia României la Consiliul European".

×