x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: În PE nu trebuie să ajungă prietenii sau rudele unor pesedişti

Victor Ponta: În PE nu trebuie să ajungă prietenii sau rudele unor pesedişti

28 Mar 2009   •   00:00
Victor Ponta: În PE nu trebuie să ajungă prietenii sau rudele unor pesedişti

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat astăzi, la Bistriţa, că lista partidului pentru Parlamentul European (PE) trebuie să conţină, în primul rând, membri marcanţi ai partidului şi abia apoi oameni veniţi din afară, informează Agerpres.

Ponta spune că înţelege decizia organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud de a o propune pe Lavinia Şandru drept candidat pe lista pentru PE, dar consideră că prioritate au membrii vechi de partid. 'Din punctul de vedere al organizaţiei Bistriţa-Năsăud, cred că este normal lucrul acesta. S-au gândit, au găsit o persoană cu o notorietate mai mare, pentru că alegerile pentru Parlamentul European presupun o notorietate naţională. Atâta timp cât au discutat în organizaţie, nu numai că respect decizia lor, dar o şi înţeleg. Din punctul de vedere al partidului la nivel naţional şi al alegerilor, în ceea ce mă priveşte - şi nu e valabil doar pentru Lavinia Şandru, e valabil pentru oricine din afară , orice listă, de la lista cu miniştri, cu secretari de stat, cu parlamentari, inclusiv parlamentari europeni, eu o încep şi de obicei o şi termin cu pesedişti - cei care au fost alături de noi când era foarte greu, cei care au stat să îi caute şi DNA, să-i caute şi PNL şi actualii noştri parteneri din PD-L, cei care s-au bătut în campaniile locale sau generale. Eu pe aceia îi sprijin, întotdeauna, după care, dacă mai e un loc în plus, că or veni de la PC, că or veni de la PIN sau de la sindicate, că or veni din altă parte, sunt bineveniţi, pe măsura aportului politic pe care pot să îl aducă', a spus Ponta.

 

Vicepreşedintele PSD a recunoscut că Lavinia Şandru are o notorietate mai mare decât unii dintre colegi din partid, dar a afirmat, în acelaşi timp, că deja sunt mai mulţi candidaţi competenţi din rândul PSD, pentru PE, decât locuri pe listă. 'Am aproape o frustrare, vizavi nu numai de PE, ci şi de funcţii în deconcentrate şi în ministere. Eu am considerat că acolo trebuie să ajungă pesedişti care au ajutat PSD să ajungă la guvernare, nu prietenii sau rudele unor pesedişti sau băieţi mai deştepţi sau fete mai deştepte. Poate că am un punct de vedere extremist, dar mi-l asum. Eu cred că am ajuns la guvernare datorită celor care s-au luptat în aceşti patru ani, nu datorită altora, care acum sigur că vor să vină alături de noi. E logic: cine nu vrea să vină alături de cei care sunt la putere?', a mai spus Victor Ponta.
Vicepreşedintele PSD a participat, sâmbătă, în calitate de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, la învestirea în funcţie a celor doi subprefecţi de Bistriţa-Năsăud, propuşi de PSD, Ovidiu Frenţ şi Grigore Timoce. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic