x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Nu vom coabita cu chelnerii lui Băsescu. Cu chelnerul Blaga sau cu chelnerul Ungureanu

Victor Ponta: Nu vom coabita cu chelnerii lui Băsescu. Cu chelnerul Blaga sau cu chelnerul Ungureanu

21 Aug 2012   •   15:06
Victor Ponta: Nu vom coabita cu chelnerii lui Băsescu. Cu chelnerul Blaga sau cu chelnerul Ungureanu

Liderii USL au sustinut o conferinta de presa comuna, in care Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin au dorit sa comunice "unitatea USL, mai presus de orice indoiala si mai puternica decat oricand".

Crin Antonescu: "E o zi grea pentru oamenii care cred in democratie, pentru oamenii care cred ca votul lor conteaza. Oamenii sa nu isi piarda incredereea, chiar daca exista astfel de momente de mare neincredere.

USL ramane fidela proiectelor sale politice pe care le aplica prn intermediul Parlamentului si Guvernului.

Lupta noastra cu regimul Basescu va continua pana acesta va fi eliminat. Regimul acesta reprezinta sfidarea oamenilor si incalcarea prin forta a unor principii.

Ne vom bate pana cand in Romania nimeni nu va mai sfida opinia celor care i-au ales.

Astazi 6 politruci au invins opinia a 8 milioane si jumatate de oameni.

Daca Basescu revine la Cotroceni si va incalca Constitutia, va avea parte de reactia noastra. Daca Basescu, politrucii si procurorii lui isi inchipuie ca lucrurile pot continua asa, se inseala.

Pentru noi, politic, moral, Romania nu mai are presedinte."

Victor Ponta: "Atunci cand am construit USL am tinut cont de batalia dura pe care urma sa o dam cu acest regim. Stiam ca nu va fi usor. In ianuarie oamenii careau iesit in strada i-au luat lui Basescu legitimitatea. Impreuna i-am luat givernul lui Basescu si am castigat zdrobitor localele.

Decizia de azi ne-a dovedim ca nu suntem la putere, ci doar la guvernare. Prin votul din 29 iulie, reprezentantul Romaniei la Cotroceni nu mai exista. In 2014 vom avea un presedinte USL al romanilor.

Trebuie sa demaram reforma sistemului constitutional romanesc. Este o lectie pe care am invatat-o, ca un singur om sa se poata opuna vointei poporului roman prin parghiile pe care si le-a format.

Basescu stie ca sfarsitul carierei sale politice este doar o problema de timp. Batalia noastra va continua.

Sunt onorat sa ma aflu pe lista celor care trebuie sa fie arestati de regimul Basescu Macovei, dar nu ma impresioneaza amenintarile acestui regim. In aceasta perioada m-am imunizat. Ma deranjeaza abuzurile impotriva oamenilor simpli. Ma astept ca de maine procurorii sa ii lase in pace pe oameni, odata cu revenirea lui Basescu la Cotroceni.

Miza PDL este revenirea la guvernare. Mai mult decat sa ne saboteze, Basescu nu are ce sa faca. Liderii PDL nu pot coabita. Nu poti coabita cu chelnerii. Ce rost are sa discut cu chelnerul Blaga sau cu chelnerul Ungureanu."

Daniel Constantin: "Ca lideri politici si ca simpli cetateni, suntem revoltati de aceasta decizie. Intoarcerea lui Basescu la Cotroceni nu va rezolva criza politica, ci va accentua conflictul dintre presedinte si popor. Cea mai buna solutie ar fi demisia lui Traian Basescu.

Daca nu o va face, USL va utiliza toate mijloacele democratice avute la indemana.

×