x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Pe preşul lui Traian Băsescu erau Videanu, Berceanu, Udrea, Anastase, Oprea

Victor Ponta: Pe preşul lui Traian Băsescu erau Videanu, Berceanu, Udrea, Anastase, Oprea

24 Sep 2010   •   00:00
Victor Ponta: Pe preşul lui Traian Băsescu erau Videanu, Berceanu, Udrea, Anastase, Oprea
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Preşedintele PSD, Victor Ponta a răspuns astăzi, declaraţiei preşedintelui ţării Traian Băsescu potrivit căreia ar fi "lins preşul" în biroul prezidenţial pentru a-şi negocia susţinerea la Primăria Capitalei. Liderul social-democrat a afirmat că nu ar fi avut loc să facă aşa ceva deoarece în locul preşului erau atâţia "Videanu, Berceanu, Udrea, Anastase, Oprea".



"Nu puteam să ling preşul fiindcă, pe post de preş erau atâţia, Videanu, Berceanu, Udrea, Anastase, Oprea şi nu aş fi avut loc. Cu Traian Băsescu m-am cunoscut în 2002 şi de atunci m-am învăţat minte că cine crede minciunile lui îşi merită soarta. Nu i-am cerut nimic şi nici nu o să îi cer vreodată deoarece ştiu că minte. Uitaţi-vă la câţi consilieri a avut în 2005, întrebaţi-l pe domnul Pleşu, pe doamna Săftoiu, pe Tăriceanu, uitaţi-vă cum vrea să îl dea jos pe Boc acum, întrebaţi-l pe Vlădescu cum i-a promis în ianuarie că îl sprijină şi în septembrie l-a schimbat. Cine e prost şi îl crede pe Băsescu îşi merită soarta. Eu personal nu doresc să mă înscriu în această pleiadă de indivizi păcăliţi. Nu îi acuz pe cei care s-au lăsat păcăliţi deoarece este un manipulator de mare amploare. Din 2002 m-am vaccinat anti-Băsescu", a spus preşedintele PSD, potrivit Agerpres.

Victor Ponta a explicat că nu avea de ce să îi ceară susţinerea preşedintelui pentru a ocupa funcţia de primar al Capitalei, el vorbind din nou despre 'comportamentul securist' al şefului statului.

"Dar de ce trebuia să îl rog pe Băsescu? Era primăria la Cotroceni? Acesta este un stil securist, în general, din ce am citit fiindcă nu am prins acele vremuri, spre deosebire de domnul Băsescu care a fost pregătit de securitate, am înţeles că trebuie să arunci o chestie, oricât de stupidă şi apoi să se ducă să justifice respectivul. Aşa cum Boc a spus că am fost procuror comunist, deşi am intrat la facultate în '91, la fel zice şi Băsescu că am vrut să candidez. Nu mă miră că domnul Băsescu nu a uitat pregătirea de dinainte de '89 de la Anvers, probabil acolo a studiat aceste tehnici, dar nu îi merg pentru că nu am avut vârsta necesară", a mai spus preşedintele PSD.

În cadrul conferinţei, Victor Ponta a reafirmat şi ideea de a începe procedurile de suspendare a preşedintelui Băsescu, în cazul în care şeful statului va promulga Legea pensiilor, menţionând că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar în cursul zilei de luni dacă preşedintele va semna aprobarea noii legi.

×
Subiecte în articol: politic