x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Secretarii de stat şi prefecţii vor fi înlocuiţi (VIDEO)

Victor Ponta: Secretarii de stat şi prefecţii vor fi înlocuiţi (VIDEO)

02 Mai 2012   •   09:31
Victor Ponta: Secretarii de stat şi prefecţii vor fi înlocuiţi (VIDEO)

Functiile politice, si anume secretarii de stat, ministrii in primul rand, dar si secretarii de stat, vor fi numiti de catre partidele care formeaza guvernarea, partidele din cadrul USL. "E normal, este european si conform tuturor standardelor democratice ca ministrii secretari de stat sa reprezinte politic partidele care asigura guvernarea. Nimeni nu va fi schimbat si nu va fi numit pe criterii politice', a precizat Victor Ponta.

Potrivit declaratiilor premierului desemnat si in randul prefectilor se vor face modificari.

'Prefectii trebuie sa lucreze cu primul ministru si sa aplice politica noului guvern. Asa incat, sigur, la prefecti, modificari vor fi, dar nu cu numiri politice, adica nu o s[ numeasca organizatia PSD sau organizatia PNL, pentru ca asa a facut PDL si a facut foarte rau', a mai spus Ponta.

Premierul a subliniat ca singurul lucru pe care il cere cu strictete maxima este ca sefii de deconcentrate si cei care detin functii publice sa nu se mai implice in campania electorala.

Ponta in CExN: Stiu ca puteam sa negociez mai bine, dar si lui Antonescu liberalii ii fac reprosuri"

Stiu foarte bine ca puteam sa negociez mai bine, puteam sa avem alte ministere. In mod sigur, in timp ce noi suntem aici, lui Crin Antonescu i se reproseaza acelasi lucru: ca si el putea sa negiocieze mai bine. Singurul lucru care conteaza nu este negocierea dintre PNL si PSD sau negocierea interna, singurul lucru care conteaza este ca acest guvern sa dovedeasca ca meritam in luna noiembrie sa primim din partea populatiei Romaniei un mandat de a conduce Romania in anii care urmeaza", a afirmat Ponta, astazi, in CExN al PSD, potrivit unor surse politice, citate de Mediafax.

El a reiterat ca guvernul sau este cu un mandat special, pana la alegerile parlamentare, si ca este un Cabinet in care a incercat sa aduca foarte multa experienta si expertiza.

BPN al PSD, reunit astazi, la Palatul Parlamentului, a aprobat lista Cabinetului propusa de premierul desemnat Victor Ponta, votand, de asemenea, si mandatul acestuia de a forma o majoritate parlamentara stabila prin discutii cu grupurile parlamentare, cu exceptia celui al PDL.

"BPN a dat doua voturi: pentru lista Cabinetului si pentru mandatul meu de a forma o majoritate stabila cu alte grupuri parlamentare, mai putin PDL", a anuntat Ponta, dupa sedinta BPN.

×