x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta la Sinteza Zilei: Avem resurse financiare. Avem încasări suplimentare la ANAF, care era căpuşată de mafia lui Blejnar

Victor Ponta la Sinteza Zilei: Avem resurse financiare. Avem încasări suplimentare la ANAF, care era căpuşată de mafia lui Blejnar

15 Oct 2012   •   23:27
Victor Ponta la Sinteza Zilei: Avem resurse financiare. Avem încasări suplimentare la ANAF, care era căpuşată de mafia lui Blejnar
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a dat declarat luni, la Antena 3, că executivul a identificat resursele necesare pentru a asigura, până la sfârşitul anului, termoficarea oraşelor, pentru educaţie, sănătate.

"Da, am găsit soluţii şi încep cu ce este mai important, cu soluţiile. Avem în plus încasări suplimentare la buget în special de la ANAF, acolo unde mafia condusă de domnul Blejnar căpuşa practic încasările la bugetul statului, avem realocări din alte domenii, pentru că cei de la PDL sunt foarte supăraţi că le-am tăiat pe unde am găsit cheltuielile prevăzute pentru firmele lor de partid pentru acest an şi din venituri suplimentare. De exemplu, am avut o licitaţie plină de succes referitoare la licenţele pentru ultima generaţie 4G", a afirmat Victor Ponta.

El a dat asigurări că executivul are bani pentru indemnizaţiile însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, pentru termoficarea în marile oraşe, precum şi pentru a acorda sprijin agricultorilor afectaţi de secetă.

"Ceea ce mă bucură este că România condusă de PDL şi de domnul Emil Boc şi de Traian Băsescu în primul rând - pentru că nu pot să dau toată vina pe Emil Boc - era o Românie în care spitalele începând cu 1 noiembrie nu mai aveau bani pentru medicamente, chiar mai devreme în unele cazuri, o Românie în care persoanele cu dizabilităţi nu mai aveau bani, o Românie în care locuitorii marilor oraşe, probabil pentru că au votat alţi primari decât de la PDL, urmau să îngheţe în case în această iarnă. Din partea celor de la PDL am constatat, în afară de insulte - au utilizat toate epitetele împotriva noastră - nu a apărut un singur om care să spună că nu este adevărat, pentru că cifrele sunt evidente", a mai spus Ponta.

El a ţinut să precizeze că nu a luat banii din "alte zone strategice" pentru a-i aloca unor domenii cum ar fi educaţia.

"La educaţie am reuşit să avem banii pentru burse, la fiecare domeniu am încercat să punem bani, evident rămânând pentru anii următori cu importante datorii din trecut. însă obligaţia noastră este nu doar să tragem de timp. Noi guvernăm acum cu gândul la ceea ce facem în anul următor", a adăugat Ponta.

Precizările premierului Victor Ponta intervin după ce anterior declarase că bugetul pe 2012 nu prevede resurse pentru ultimele 45 de zile ale anului în curs.

Invitat alături de premierul Ponta şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu, la "Sinteza Zilei", primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că sunt bani pentru a subvenţiona încălzirea şi în această iarnă.

"Am bani pentru subvenţie la gigacalorie, i-am pus de-o parte, i-am aşezat de-o parte", a spus Oprescu.

Pe de altă parte, primarul general a spus că prezenţa lui Gigi Becali alături de USL, o forţă în care are încredere, este binevenită.

"Pe domnul Becali îl apreciez. Omul acesta crede în ce spune. În fostul Consiliu, din partea consilierilor lui de multe ori am avut sprijin", a precizat Oprescu.

Întrebat de ce, după ce a câştigat cel de-al doilea mandat de primar general, fostul preşedinte al PDL Bucureşti, Elena Udrea, şi chiar preşedintele partidului Vasile Blaga au "fugit" din Bucureşti, Oprescu a răspuns: "Diagnosticul este clar: unii dintre ei sunt născuţi jigniţi şi nu pot să primească ceea ce cetăţenii le dau. Ei au văzut şi bla-bla-ul, şmecheriile şi manglelile. Nu se iartă lucrurile astea. Lumea şi-a dat seama. Încearcă mulţi politicieni să-i aiurească, să le promită, să le spună. Electoratul s-a schimbat şi s-a schimbat în primul rând din cauza durerilor pe care le încearcă. Ce să le spună, că tot ceea ce le-a promis a fost o păcăleală, să le spună că este foarte bine pe malul Lacului Como, să le spună că e foarte bine în ţările de largă respiraţie democratică. Nu ar fi adevărat. Văd şi acum ipocrizia, tupeul".

×