x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Sper ca preşedintele să nu facă vreo ambiţie

Victor Ponta: Sper ca preşedintele să nu facă vreo ambiţie

15 Iul 2015   •   16:00
Victor Ponta: Sper ca preşedintele să nu facă vreo ambiţie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, miercuri, speranţa că preşedintele Klaus Iohannis se va gândi la România şi va promulga Codul fiscal, precizând că acest document a fost votat în Parlament în unanimitate, "deci inclusiv de PNL".

''Eu sper, totuşi, ca preşedintele să nu facă vreo ambiţie şi să se gândească la România şi să promulge Codul fiscal'', a afirmat Ponta.

Solicitat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit căruia România nu-şi mai poate permite experimente economice, Ponta a amintit că acest Cod a fost făcut de specialişti.

"Acum preşedintele se pricepe şi la fiscal, nu doar la transporturi. Codul acesta fiscal nu l-am scris eu, a fost scris de Ministerul de Finanţe împreună cu consultanţii, a fost discutat luni de zile în Coaliţia pentru Dezvoltarea României şi a fost votat în unanimitate, deci inclusiv de PNL, după dezbateri în Parlament. Acum eu bănuiesc că toţi specialiştii de la Finanţe, Banca Mondială, Coaliţia pentru Dezvoltarea României, parlamentarii României de la toate partidele cred că ştiu ce-au făcut şi eu unul sunt convins că avem mare nevoie de acest Cod fiscal, pentru ca să păstrăm creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi să reducem decalajul între România şi celelalte ţări europene. Că alte ţări or fi nemulţumite că România se dezvoltă, ăsta e dreptul lor, că eu mă gândesc la România, nu la alţii", a declarat Victor Ponta, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta