x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: "Udrea, supărată că i-a tăiat Ungureanu banii"

Victor Ponta: "Udrea, supărată că i-a tăiat Ungureanu banii"

de Gabriela Antoniu    |    14 Mar 2012   •   21:00

Copresedintele USL Victor Ponta l-a laudat ieri pe premierul Ungurea­nu pentru ca, "in sfarsit", a "taiat banii" de la Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). "Domnul Ungu­reanu, in sfarsit, a taiat banii de la marea frauda a Elenei Udrea, ca de aia Elena Udrea e atat de suparata, ca i-a taiat banii Ungurea­nu de la PNDI. Sa-l critic pe Ungu­reanu pentru asta? Doamne fereste! O sa-l laud, sper sa nu se razgandeasca", a spus Ponta. Liderul PSD

l-a laudat pe premier si pentru faptul ca a declarat ca nu le va face facultate maghiarilor prin Hotarare de Gu­vern. Cu toate acestea, Ponta a tinut sa preci­ze­ze ca nu este coleg de gene­ratie cu premierul Ungureanu decat biolo­gic. "Unii sunt cu Steaua, unii cu Dinamo, poate intelege chestia asta. Nu putem sa fim toti... domnul Un­gureanu si-a ales tabara, nu stiu daca se simte bine sau nu. Daca nu se simte bine in acea tabara, cu doamna Anastase si cu doamna Udrea si cu domnul Basescu ca an­tre­nor e pro­ble­­ma domniei sale. Dar cu mine nu e coleg si nici nu cred ca va fi", a spus Ponta.

Pe de alta parte, liderul USL a cerut ieri Guvernului sa opreasca, pana in luna noiembrie, toate contractele prefe­rentiale pe energie, in special cele de la Hidroelectrica, des­pre care a spus ca reprezinta "perla co­roanei". El a cerut, totodata, sa se re­nunte la managementul politic al com­paniilor de stat din domeniul ener­getic. "Azi, acest management e po­litic, si cu ca­te­va luni inainte de alegeri, la Hidroelectrica, Turceni, Ro­vinari, Romgaz, lucreaza pentru profitul PDL, UNPR, UDMR in aceas­­ta campanie electorala", a spus Ponta. El a aratat ca proiectul legis­la­tiv al Guvernului pe sectorul ener­ge­­tic trebuie prezentat intr-o dezba­te­re publica reala si sa nu se ia din nou decizii "ca la serviciile secrete". "Un­gureanu nu mai e sef de servicii se­crete, e premier, nu mai poate lucra la fel – stie el de ce dar nu poate sa ne spuna si noua. Trebuie explicat ce tara din Europa privatizeaza resurse energetice in momentul cel mai prost, cu cele mai mici preturi pe piata pentru participatiile statului, intr-un mod care dezavantajeaza pe termen mediu si lung Romania", a spus Ponta. El a mai spus ca se doreste in acest an ca Hidroelectrica sa fie trecuta "din avutia generala catre o privatizare fortata care sa serveasca interese private, care sa afecteze pe termen mediu si lung independenta energetica".

×