x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu: Boc va rămâne în fruntea Guvernului până în 2012

Videanu: Boc va rămâne în fruntea Guvernului până în 2012

10 Oct 2010   •   00:00
Videanu: Boc va rămâne în fruntea Guvernului până în 2012

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, într-un interviu, că actualul premier va rămâne în funcţie până la alegerile din 2012, că PDL va rămâne la putere şi după acel moment şi că nu crede că în Parlament ar putea intra un nou partid.

Întrebat dacă este de părere că Emil Boc va rămâne în fruntea Guvernului până la alegerile din 2012, Videanu a răspuns: "Eu cred că da". El şi-a exprimat convingerea că PDL va rămâne la putere şi după 2012.

Videanu nu a vrut să ofere procentul la care se situează PDL în propriile sondaje, dar a menţionat că formaţiunea nu stă "mulţumitor".

"Din păcate PDL a scăzut, dar nu cum se prezintă în aceste sondaje de opinie", a spus fostul ministru, într-un interviu difuzat, astăzi, de Pro TV, citat de mediafax.ro. El a ţinut să sublinieze că, potrivit cercetărilor partidului, cei care au votat PDL şi nu o mai fac nu s-au regasit, din punct de vedere al opţiunilor, în ofertele PNL şi PSD.

Întrebat dacă se va înfiinţa un nou partid care să intre în Parlament, Videanu a răspuns: "Cu excepţia celor care sunt deja, mi-e greu sa cred că pot să apară pentru că mi-e greu să cred că pot aparea lideri care pot să conducă un partid". El a spus că nu crede că nivelul de cultură politică în România este atât de ridicat încât să se voteze doctrine şi nu lideri.

Am rezolvat problema băieţilor deştepţi pas cu pas, la fel cum se mănâncă un elefant

"Din punct de vedere administrativ, nu am vrut să mă bag, pentru că (în calitate de ministru al Economiei - n.r.) nu era treaba mea. Din punct de vedere politic, pe mine m-a interesat să încerc să rezolv problema în paşi. Ştiţi cum se manâncă un elefant? Bucată cu bucată. Foarte important este să rezolvăm problema bucată cu bucată. Şi iacată, Hidroeletrica este una dintre cele mai lichide companii din România, pe baza rezultatelor pe care le are. Şi într-un an hidrologic, e adevărat, foarte bun, aşa cum a fost 2010. Dar, şi am mai spus acest lucru, băieţii deştepţi s-au transformat în băieţi harnici. Băieţii deştepţi nu mai sunt", a mai afirmat Videanu.

El a precizat că băieţii deştepţi din energie, care cumpărau electricitate ieftină de la Hidroelectrica şi apoi o revindeau la preţuri mai mari, nu mai există, este probat de rezultatele finaciare ale Hidroelectrica.

"Vă dau un singur reper. În 2008, Hidroelectrica a avut un profit de 70 milioane (de lei), în 2009 de 68 milioane (de lei), iar pe primele opt luni din 2010 are un profit de 1.100 miliarde (de lei). Acest lucru pentru că am gestionat împreună cu cei de la Hidroelectrica. S-a mărit preţul mediu de vânzare la Hidroelectrica la 131 de lei (pe MWh), în condiţiile în care piaţa pe PZU este 147 (lei pe MWh). Plus facilităţile care sunt, ştiţi, plătesc în avans energia, niciun fel de problemă", a mai spus Videanu.

×
Subiecte în articol: politic