x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu: Vă asigur că nu vom renunţa la cota unică

Videanu: Vă asigur că nu vom renunţa la cota unică

20 Iul 2010   •   00:00
Videanu: Vă asigur că nu vom renunţa la cota unică
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National

Cota unică nu intră în discuţie, cel puţin atâta vreme cât se vor afla la putere democrat liberalii, a declarat Ministrul Economiei, Adriean Videanu, la Antena 3. Deşi ultimele săptămâni au fost marcate de declaraţii contradictorii cu privire la cota unică, Ministrul Economiei dă asigurări că aceasta nu va fi modificată.



"Din punctul de vedere al PDL, vă pot asigura că nu vom renunţa la cota unică. Este o prioritate politică a PDL, a guvernului, a primului ministru, chiar dacă la nivelul Ministerului Finanţelor se pot face evaluări de toate facturile. Din punct de vedere politic, cota unică rămâne ca una dintre priorităţi", a spus Videanu.

Cu privire la contradicţia din delcaraţiile lui Sebastian Vlădescu şi Emil Boc, Videanu spune că era normal ca Ministrul de Finanţe să ia în calcul mai multe variante, inclusiv eliminarea cotei unice, însă cel care ia deciziile este premierul.

"Când FMI vine şi are un obiectiv, pe ceea ce înseamnă colectare, analiza se centrează pe cele cinci mari taxe şi impozite, care aduc aproape 92% din bugetul consolidat al statului. Ministerul Finanţelor are obligaţia să facă toate scenariile. Vlădescu nu este angajat politic. El are obligaţia să vină cu diferite scenarii pe care să le prezinte primului ministru, care ia într-un final decizia" a arătat Ministrul Economiei.

Sebastian Vlădescu a fost mutrst în public de premierul Emil Boc, după ce a afirmat că România ar avea nevoie de impozitare progresivă.

×
Subiecte în articol: special politic observator