x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Bogdan Aurescu: Există propuneri pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare în străinătate

VIDEO. Bogdan Aurescu: Există propuneri pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare în străinătate

06 Noi 2020   •   13:12
VIDEO. Bogdan Aurescu: Există propuneri pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare în străinătate

Peste 600 de propuneri de înființare de secții de votare în străinătate au fost înregistrate, până în prezent, pentru alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Votarea în străinătate se desfăşoară pe durata a două zile - sâmbătă, 5 decembrie, şi duminică, 6 decembrie, în intervalul orar 7,00 - 21,00. În situaţia în care la ora 21,00 mai există alegători în localul secţiei de votare sau la rând în faţa sediului în care funcţionează secţia, acestora li se va permite dreptul de vot până la ora 23:59”, a declarat Bogdan Aurescu.

De asemenea, acesta a menționat că, în contextul generat de pandemie, listele electorale vor fi generate electronic în orice secție din afara țării.

„Există până în acest moment propuneri complete din punct de vedere al documentației argumentative pentru înființarea a peste 600 de secții de votare, care urmează să fie transmise, conform atribuțiilor nostre legale, către Autoritatea Electorală Permanentă”, a mai spus acesta. El a evidenţiat că siguranţa sanitară a cetăţenilor români în străinătate, fie alegători, fie membri ai secţiilor de votare, pe parcursul derulării procesului de vot, este prioritatea principală a autorităţilor române.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, prezintă, vineri, principalele repere ale acţiunii diplomatice a României la un an de la preluarea mandatului.

×