x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Scandal la Comisia Juridică din Senat. Diana Șoșoacă a sunat la 112: Cum e posibil să dați ordin să fiu bătută?

VIDEO. Scandal la Comisia Juridică din Senat. Diana Șoșoacă a sunat la 112: Cum e posibil să dați ordin să fiu bătută?

de Georgiana Oprea    |    13 Apr 2021   •   13:34
VIDEO. Scandal la Comisia Juridică din Senat. Diana Șoșoacă a sunat la 112: Cum e posibil să dați ordin să fiu bătută?
Sursa foto: Lucian Alecu

Scandal la Comisia Juridică din Senat, unde Diana Șoșoacă a fost invitată pentru a fi audiată înainte de a fi sancționată pentru comportamentul din Senat.

Diana Șoșoacă s-a prezentat la comisie cu masca din plastic, astfel încât a fost împiedicată să intre în sala de ședință de președinta comisiei, liberala Iulia Scântei, care i-a spus că nu are mască de protecție corespunzătoare.

„Doamnă, am mască, da? Potrivit legii 55 nu se precizează ce mască trebuie să port. Nu faceți spectacol cu mine aici și vă rog să îmi arătați articolul din lege unde scrie cum arată o mască. Dați-mi articolul care spune cum arată masca, să-mi acopere gura și nasul”, a spus Șoșoacă.

Ulterior, Diana Șoșoacă a sunat la 112, reclamând că a fost bruscată. De asemenea, acesta a susținut că este ilegal împiedicată să intre la lucrările comisiei. Aceasta a susținut că „s-a dat ordin” să fie bătută.

„Cum e posibil să dați ordin să fiu bătută. Mi-au învinețit piciorul. Am chemat 112 (...) Voi schimbați Constituția și legea 96?”, a spus ea.

În cele din urmă, Diana Șoșoacă a reușit să intre în sală, însă ceilalți senatori au ieșit.  

Senatorii PNL au cerut, în ședința Biroului Permanent al Senatului, sancționarea senatoarei Diana Șoșoacă pentru că, spun aceștia, sfidează orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării.

Foto Lucian Alecu Jurnalul

„Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă atât Parlamentului, cât și românilor.

Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist.

Sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului”, se arată în documentul pe care senatorii PNL l-au prezentat Biroului Permanent al Senatului.

×
Subiecte în articol: comisia juridica diana sosoaca