x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vin pentru Basescu

Vin pentru Basescu

11 Feb 2005   •   00:00

De vreo cateva zile, pivnitele Cotroceniului sunt pline cu vin, coniac, sampanie. Vreo 11.000 de sticle, pe care presedintele moldovean, Vladimir Voronin, le-a trimis cadou lui Traian Basescu ca sa nu-i stea crama goala.


OANA STANCU

DE PESTE PRUT. Cramele de la Cotroceni s-au umplut de vin

"Cum? Voi nu aveti crama la Bucuresti?", intreaba presedintele moldovean, Vladimir Voronin, pe Traian Basescu si delegatia care-l insotea in vizita la Chisinau, in ianuarie. "Ba da, chiar la Palat, dar nu e dotata", raspund oficialii romani cu un oaresce regret in glas. "Va trimit eu vin, ia sa vedeti", raspunde Voronin, si discutia din Crama Milestii Mici ramane deocamdata asa. La nici o luna mai tarziu, angajatii de la Cotroceni se trezesc la poarta Palatului cu cateva camioane moldovenesti pline cu sticle. 11.000 la numar, pline cu vin moldovenesc din cramele de la Milesti si Cricova. Ca sa nu-i stea lui Basescu crama goala.

Stive de Cabernet, Merlot, Traminer, Sauvignon, Pinot Gris, aranjate cuminti chiar de catre specialistii moldoveni care au insotit darul lui Voronin, dar "din suflet" au tinut ei sa spuna angajatilor Cotroceniului, au facut sa se redeschida pivnitele domnesti pentru prima data dupa ’89. Colectii de Purcari, sampanii de Cricova, Chardonnnay de Hincesti, Coniac Barza Neagra s-au potrivit de minune gaurilor din perete, de mult dornice de ametitoarele licori.

Pentru ca presedintele Basescu sa nu fie suspectat ca si-a aprovizionat cramele de unul singur, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, a invitat, ieri, presa la redeschiderea pivnitelor domnesti, facand publice gestul lui Voronin si istoria imbatatorului dar.
×
Subiecte în articol: politic