x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vizita - Printul Charles vine iar in Romania

Vizita - Printul Charles vine iar in Romania

18 Feb 2005   •   00:00

Printul Charles vrea sa vina iar in Romania. O delegatie romana s-a aflat zilele acestea la Londra, unde, la sediul Institutului Cultural Roman, a avut loc un pranz de lucru cu scopul de a pregati actiunile privind continuarea programului integrat de dezvoltare durabila, initiat pentru Sighisoara si satele sasesti din Transilvania.

MISTER. Sa vina oare Printul Charles singur sau insotit de Camilla Parker in Romania?
Partea romana a fost reprezentata de ministrii Mona Musca, Sulfina Barbu, Laszlö Borb...ly, secretarul de stat in Ministerul Culturii si Cultelor, Virgil Stefan Nitulescu si consilieri. Cum era de asteptat, din deplasarea la Londra nu putea lipsi si o intrevedere cu Printul Charles, care patroneaza activitatea Fundatiei "Mihai Eminescu Trust", implicata in programul privind satele sasesti si Sighisoara. Astfel ca delegatia romana a fost primita intr-o audienta privata. Prilej cu care Printul de Wales "si-a manifestat, inca o data, admiratia pentru mediul natural si construit al Romaniei, precum si intentia de a reveni in Romania, intr-un viitor nu foarte indepartat, pentru a vedea rezultatele concrete ale acestor programe de protejare a patrimoniului", dupa cum se arata intr-un comunicat de presa.

SUPARARE. Un motiv pentru care Printul Charles nu a avansat o data exacta privind vizita in Romania ar putea fi si casatoria cu iubita lui, Camilla Parker Bowles, programata la 8 aprilie si despre care apropiati ai printului au inceput sa dezvaluie detalii. Astfel, ceremonia civila va avea loc in cele din urma la primaria din Windsor, si nu la castel, cum fusese anuntat initial. "Regina crede ca o casatorie la primaria din localitate va elimina pentru totdeauna si ultima ramasita de mister pe care o mai avea monarhia", dezvaluie o sursa citata in The Sun supararea Elisabetei a II-a. Regina ar fi suparata si pe premierul Tony Blair, care a acceptat 8 aprilie ca data pentru casatorie, cu doar o luna inaintea alegerilor generale din 5 mai.

DETALII
La ceremonia civila la care sunt asteptati 700 de invitati, Camilla va purta o rochie semnata de creatoarele de moda londoneze Anna Valentine si Antonia Robinson. Pentru palarie, Camilla l-a ales pe Philip Treacy, iar pentru coafura, pe Hugh Green de la salonul Hugh and Stephen. Verighetele vor fi din aur galez provenind de la mina Clogau St. David, de unde se extrage aurul folosit pentru verighetele regale din 1923. Publicul va putea sa-i zareasca pe miri la sosirea si la plecarea de la primarie, dar nu va putea asista la binecuvantarea lor religioasa, care va avea loc la Capela St. George de la Castelul Windsor. La receptia oferita de regina la castel, numarul invitatilor va fi limitat.

×
Subiecte în articol: politic printul charles