x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Voinescu: În PDL sunt câţiva ayatolaci care tot câştigă, iar deciziile se iau în cerc strâmt

Voinescu: În PDL sunt câţiva ayatolaci care tot câştigă, iar deciziile se iau în cerc strâmt

12 Ian 2010   •   00:00

Deputatul PDL Sever Voinescu susţine, într-un interviu acordat săptămânalului "Academia Caţavencu", că în PDL sunt "câţiva ayatolaci" care tot câştigă şi că deciziile, multe dintre acestea proaste, se iau "într-un cerc strâmt".

Întrebat de reporter "Îţi dai seama ce mari dubii a avut Băsescu să o aleagă pe Udrea la Dezvoltare?", Voinescu a răspuns: "Da, asta este o problemă! Din afară, partidul pare închis. Sunt cîţiva ayatolaci şi restul, figuraţie. Uneori, mai avem în partid alegeri cu grijă organizate şi, ce să vezi!, tot ayatolacii cîştigă. Prin urmare, nimeni nu vrea nici o schimbare, totul e bine şi frumos la noi, nu există nimeni mai bun în partid decît cei care au mai fost, sunt şi vor fi. Toţi ştim, însă, că nu e deloc aşa. Acum, exigenţele de competenţă şi de moralitate sînt mult mai mari".

El susţine că în PDL deciziile importante, care multe nu sunt bune, se iau "în cerc strâmt".

"În ceea ce priveşte partidul, pe mine nu redundanţele figurilor ministeriale mă intrigă, ci faptul că deciziile importante se iau în cerc strîmt, fără consultare şi se transmit fără explicaţii. Şi măcar de ar fi decizii politice bune, dar, urmate fiind, multe au pus partidul în mare încurcătură. Când deliberează doar trei sau patru, gradul de utilizare a resurselor de inteligenţă şi de imaginaţie politică de care dispune partidul este minim. Iar probabilitatea ca decizia să fie proastă este foarte mare", susţine Voinescu.

El a menţionat că "Prigoană Jr. a fost decizia corectă în contextul dat".

"Mai departe: uneori, Băsescu face rele alegeri, uneori, Băsescu se înşală, uneori, Băsescu dezamăgeşte pînă şi pe cei mai ardenţi suporteri ai lui. Nu am avut niciodată impresia că dă vina pe Emil Boc pentru asta. Dimpotrivă, am văzut că îşi asumă public erorile. Nu cunosc vreo împrejurare în care Traian Băsescu să fi aruncat pe umerii altuia vreo eroare pe care a comis-o el. Când le face, le recunoaşte singur", a adăugat Voinescu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic