x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vosganian: Prima măsură anticriză ar fi demiterea Guvernului

Vosganian: Prima măsură anticriză ar fi demiterea Guvernului

04 Mai 2009   •   00:00

Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a declarat că moţiunea de cenzură, care va fi depusă astăzi după-amiază, critică guvernarea PDL-PSD sub trei aspecte: falimentul politicii fiscal-bugetare, ordonanţa deconcentratelor şi promisiunile neonorate şi cere demisia Guvernului, informează Mediafax.

"Textul moţiunii este pregătit şi am decis ca după o consultare cu UDMR, să depunem astăzi (luni - n.r.) moţiunea de cenzură. Moţiunea de cenzură cuprinde trei aspecte ale actualei guvernări, sub titlul generic «Marea păcăleală PDL-PSD» şi textul explică acest titlu în primul rând prin recidiva de promisiuni neonorate din campania electorală şi până astăzi. (...) Toate acestea ne duc la concluzia că actualul Guvern nu este un guvern care să înfrunte şi să soluţioneze criza , ci este un Guvern care agravează criza şi fireşte prima măsură anticriză ar trebui să fie demiterea acestui cabinet", a susţinut Vosganian.

El a explicat că moţiunea de cenzură PNL-UDMR critică, în al doilea rând, "situarea actualei guvernări în afara realităţii şi pe o poziţie lipsită de fermitate, de viziune stategică şi capacitate managerială, aducând în discuţie falimentul politicii fiscal-bugetare şi consecinţele acestui eşec pentru viaţa cetăţenilor, cu accente deosebite mai ales pe componenta de educaţie, are este pobabil cel mai flagrant exemplu al eşecului politicii fiscal-bugetare şi a susţinerii politicilor publice ale acestui cabinet".

"În al treilea rând facem o trimitere la OUG 37 care politizează nepermis strucutirile administraţiei locale şi poziţia funcţionarului public şi întră în flagrantă contradicţie cu principiile autonomiei locale, şi cel de-al patrulea punct este punerea acestui eşec al politicii fiscal-bugetare într-un context mai larg al eşecului pe proiectul investiţional, al debandadei din domeniul ordinii publice, al întregului şir de politici publice nefinanţate, subfinanţate sau de-a dreptul eşuate", a mai spus Vosganian.

Pe de altă parte, liderul PNL a menţionat că "moţiunea aşează în primul rând lucrurile la punct şi arată că PSD şi PDL sunt egal răspunzătoare pentru ce se întâmplă în România astăzi, anume agravarea crizei economice datorită incompetenţei guvernanţilor", menţionând că PNL a luat act în BPC de încuviinţarea pe care a dat-o filialele liberale pentru depunerea moţiunii de cenzură..

"Partidele încearcă să fugă de răspundere sugerînd că ei sunt în acelaşi timp la putere, dar să beneficieze şi de un avantaj pe care l-ar da protestul faţă de unele măsuri care se iau. Geoană nu ştie că FMI trebuie să dea bani la BNR şi cere să se dea la persoanele cu salarii mici, Andronescu nu ştie că nu sunt bani şi cere bani pentru educaţie şi în acelaşi timp, este de acord cu ceea ce se întâmplă. PD, pe de o parte, spune că va face investiţii dar ştie foarte bine că banii se duc nu pe investiţii din deficit, ci pe salarii", a adăugat vicepreşedintele PNL.

Întrebat câte semnături s-au strâns şi de la ce formaţiuni politice, liberalul a replicat că au fost strânse 124 de semnături de la PNL şi UDMR.

"Există numărul necesar de semnături, sunt 124 de semnături sunt suficiente. Sutn de la PNL şi de la UDMR , nu am cunoştinţă ca vreun parlamentar al altei formaţiuni politice să fie raliat moţiunii noastre de cenzură. Fireşte cei care sunt la putere astăzi sunt solidari în a politiza şi a beneficia de clientelar de avantajele guvernării. Dorim să o depunem în jurul orei 17.00", a conchis Vosganian. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic