x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vot pe Fregata "Regele Ferdinand"

Vot pe Fregata "Regele Ferdinand"

23 Noi 2004   •   00:00

Pentru militarii aflati in misiuni in strainatate, Statul Major al Armatei a pregatit sectii de votare pe o fregata si o barja. Cei care sunt in misiuni independente vor vota la sectiile organizate de misiunile diplomatice.

CARMEN VINTILA

Click pentru a mari imaginea
CABINA PLUTITOARE. In ziua alegerilor, Fregata "Regele Ferdinand" se va afla in mars spre tara
Seful Statului Major General al Armatei Romaniei, general dr. Eugen Badalan, a emis o dispozitie privind masurile specifice ce trebuie luate pentru organizarea si desfasurarea alegerilor generale de duminica. Astfel, personalul armatei aflat in teatrele de operatii (Afganistan, Bosnia si Hertegovina, Kosovo, Irak) si la bordul Fregatei "Regele Ferdinand", aflata in mars spre tara, isi vor exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate chiar pe fregata. Echipajul Fregatei "Regina Maria", care efectueaza pregatirea in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, va vota la sectia organizata la bordul Barjei "Cornelius Drebel", din portul Portsmouth. Militarii care se afla in misiuni independente (functionarii unor structuri sau institutii internationale, observatori sau atasati militari) vor vota la sectiile organizate de misiunile diplomatice ale Romaniei in tarile respective.

VOT. Militarii in termen, cat si cei cu termen redus, elevii si studentii institutiilor militare de invatamant isi vor exercita dreptul de vot la sectiile organizate in unitatile militare sau la cele din apropierea acestora, la care au fost arondate. De asemenea, militarii care voteaza la sectii din afara unitatilor vor fi invoiti, iar in situatia in care se afla in alte localitati decat aceea in care sunt inscrisi in listele permanente pot vota la orice sectie de votare. Totodata, comandantii de unitati trebuie sa ia masuri pentru a asigura exercitarea dreptului de vot militarilor care asigura paza unitatilor in ziua alegerilor. Pe de alta parte, in baza protocolului incheiat cu Ministerului Administratiei si Internelor, 3.472 de militari vor asigura paza a 434 de sectii de votare, din care 74 vor fi organizate in unitati militare.

INTERDICTII
Statul Major al Armatei a decis ca in aceasta saptamana cat si in primele doua zile dupa alegerile care vor avea loc duminica sunt interzise tragerile cu armament individual, cat si aplicatiile cu trageri de lupta. De asemenea, in timpul campaniei electorale, nu este permisa desfasurarea evenimentelor in spatiile ce apartin armatei. Mai mult, tuturor angajatilor armatei li se interzice sa faca declaratii de presa pe teme legate de campania electorala, sa distribuie sau sa afiseze in unitatile militare materiale publicitare electorale.

×
Subiecte în articol: politic