x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Votarea în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European s-a încheiat

Votarea în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European s-a încheiat

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   08:48
Votarea în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European s-a încheiat

Votarea în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European s-a încheiat în toate cele 915 secții de votare organizate de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate.

La ora României 8.00, votarea s-a încheiat în secțiile de votare organizate în Vancouver, Canada și pe coasta de Vest a SUA (Los Angeles, Anaheim, San Diego, Sacramento, San Francisco, Las Vegas, Phoenix, Portland, Seattle).

Procesul electoral în străinătate a decurs în condiții normale, fără să fie necesară prelungirea programului de vot în nicio secție, conform MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe mulțumește tuturor persoanelor implicate în organizarea și desfășurarea procesului electoral, membrilor personalului misiunilor externe ale României și din Centrala MAE, cetățenilor români, membrilor comunităților românești din afara țării, precum și reprezentanților partidelor politice, care au sprijinit organizarea și derularea procesului de vot prin participarea în calitate de membri în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate și implicarea în campaniile de informare și în toate demersurile de organizare a acestui scrutin electoral în afara țării. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe adresează mulțumiri instituțiilor și autorităților partenere în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024”, transmite ministerul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×