x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zece candidați pentru funcția de președinte USR

Zece candidați pentru funcția de președinte USR

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2024   •   12:00
Zece candidați pentru funcția de președinte USR
Sursa foto: Lucian Alecu

Zece candidați s-au înscris pentru funcția de președinte al USR, anunță formațiunea. Printre aceștia se numără Elena Lasconi, Cristian Seidler și Radu Hossu. Cătălin Drulă a demisionat în urma rezultatelor slabe la alegerile din 9 iunie.

Zece membri USR și-au depus candidatura pentru președinția USR până duminică-noapte la ora 24.00, în termenul stabilit.

Lista candidaților înscriși:

1. Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş
2. Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti
3. Radu Mihai Hossu - 38 ani, Brașov
4. Gabriel - Mugur Dumitrescu - 54 ani, Ploieşti, Prahova
5. Vasile Dinca - 51 ani, Floreşti, Cluj
6. Luiza Oancea - 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora
7. Adrian - Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj
8. Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj
9. Doru Valentin Ilie - 25 ani, Sector 6
10. Vasile Gabriel Filip - 46 ani, Constanța.

Fiecare dintre candidați a prezentat, pe scurt, un program politic prin care își dorește să pregătească partidul pentru viitoarele competiții electorale.

„Haideți să salvăm democrația din România! Nu vă pierdeți speranța! Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții. Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi la Câmpulung. În acest moment, România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Spiritul acestui partid este unul bun, iar românii sunt inteligenți. În plus, românii sunt patrioți și solidari. Așa că sunt sigură că democrația va fi salvată”, a afirmat Elena Lasconi, candidat la președinția USR.

„Da, scopul rămâne să modernizăm România, să învingem partidul-stat, să eliberăm oamenii din sărăcia în care sunt ținuți de 35 de ani și să fim aproape de cei dragi. Dar ne-ați spus că asta nu ajunge. Contează și cum ajungem acolo, nu doar scopul în sine. Știm că aveți pretenții mari de la noi. Dacă ar fi fost altfel, v-ați fi mulțumit cu o minciună reîncălzită o dată la 4 ani și 100 de lei pentru un vot, din banii care tot vouă v-au fost furați. Mulțumim că ne-ați tras de mânecă! Așa arată o comunitate căreia îi pasă. Trebuie să stăm alături din nou, cu toții. Cei care credem că nu suntem singurii deștepți din univers. E momentul să vă spunem celor care ne-ați criticat: alăturați-vă și ajutați-ne să fim mai buni! De asta am decis să candidez. Pentru că am încredere în noi”, a transmis Cristian Seidler, candidat la președinția USR.

Pe parcursul acestei săptămâni va fi campanie electorală internă, candidații au posibilitatea să le explice colegilor ce planuri propun pentru USR în următoarele luni. Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.

Președintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul.

După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: presedinte usr candidati