x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 53 de cetăţeni străini din Irak, Irak şi Palestina, depistaţi ascunşi într-un camion cu miere

53 de cetăţeni străini din Irak, Irak şi Palestina, depistaţi ascunşi într-un camion cu miere

11 Sep 2018   •   16:49
53 de cetăţeni străini din Irak, Irak şi Palestina, depistaţi ascunşi într-un camion cu miere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak, sprijiniţi de colegi de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au depistat un număr de 53 de persoane din Irak, Iran şi Palestina, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui camion încărcat cu butoaie cu miere de albine. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, subinspector Filip- Ionuţ Matei, în noaptea de 10 spre 11 septembrie, în jurul orei 2,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, judeţul Arad- Nagylak, Ungaria, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român A.A., în vârstă de 46 de ani, aflat la volanul unui automărfar înmatriculat în România, transportând conform documentelor de însoţire a mărfii, butoaie cu miere de albine pentru o societate comercială din Germania.

"Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră din PTF Nădlac I, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în interiorul autocamionului fiind descoperite ascunse, un număr de 53 de persoane, dintre care 32 bărbaţi, 5 femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, iar copiii între 9 luni şi 17 ani. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran şi Palestina, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră", a declarat marţi, printr-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al STPF Arad. 

În cursul cercetărilor preliminare, cetăţenii străini au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar cum nu aveau documente valabile pentru intrarea în Spaţiul Schengen, au recurs la această modalitate de trecere ilegală a frontierei. 

În ceea ce îl priveşte pe şoferul român, acesta a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul compartimentului de marfă al mijlocului de transport. 

"Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă trecere ilegală a frontierei de stat împotriva celor 53 de persoane, şi respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pe numele şoferului automărfarului, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun", a mai adăugat sursa citată. AGERPRES

×