x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea Spitalului Regional Iași

A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea Spitalului Regional Iași

11 Noi 2021   •   16:48
A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea Spitalului Regional Iași

A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea Spitalului Regional Iași, anunță fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, care atrage atenția că procedurile trebuie să fie urgentate, astfel încât lucrările să înceapă cât mai repede.

Ioana Mihăilă scrie că în cazul în care nu vor exista contestații, după desemnarea câștigătorului pentru proiectarea Spitalulului Regional Iași, Ministerul Sănătății ar trebui să urgenteze procedurile, așa încât lucrările să poată începe cât mai repede.

„Am monitorizat îndeaproape acest proiect în mandatul de ministru. El reprezintă o necesitate majoră pentru pacienții din regiune. Noul Spital Regional de Urgență Iași – COVID-19 va aduce pentru Moldova o infrastructură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operațional de management de spital, financiar, administrativ și clinic”, spune Mihăilă.

Spitalul va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite și va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgență, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operație, servicii avansate de imagistică, radiologie intervențională, endoscopie, cardiologie intervențională, neuroștiințe etc.

Spitalul este prevăzut să devină un centru de nivel terțiar pentru rețeaua de spitale din regiunea Nord-Est, pentru a trata pacienții critici și cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt. El va integra tehnologii și practici medicale actualizate, abordări multidisciplinare, eficiente și sigure din punct de vedere clinic.

Mediafax

×
Subiecte în articol: spital regional iasi