x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Adrian Curaj: Trebuie să dezvoltăm un cod de etică în şcoli

Adrian Curaj: Trebuie să dezvoltăm un cod de etică în şcoli

26 Feb 2016   •   14:28
Adrian Curaj: Trebuie să dezvoltăm un cod de etică în şcoli

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că susţine dezvoltarea unui Cod de Etică în şcolile româneşti.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, ministrul s-a referit la cazul de la Timişoara, în care o învăţătoare a strigat la elevi.

'Cred că ISJ ştie bine ce are de făcut, am încredere în profesionalismul dânşilor, trebuie să analizeze, şcoala să vadă ce s-a întâmplat. Pe de altă parte, într-un cadru mai larg, trebuie să dezvoltăm ceva ce este pus în legi, un Cod de Etică, avem nevoie de el, este momentul să îl dezvoltăm. Vom putea discuta despre un Cod de Etică în şcolile româneşti, de care avem nevoie şi care se uită la spaţiul şcolii, al educatorului, şi la spaţiul educatului şi al membrilor familiei, este un întreg. (...) Nu pot spune ce trebuie să conţină acest Cod Etic. Rolul ministrului este să deschidă un spaţiu de dialog, să îi pună pe profesionişti să discute, să creeze încrederea că decizia e luată pe baza sugestiilor experţilor, iar la sfârşit va fi un produs pe care ni-l asumăm, un Cod de Etică pe care îl punem în practică', a afirmat Adrian Curaj.

El a adăugat că toată lumea e convinsă de nevoia de educaţie.

'Noi respectam şcoala, ne duceam convinşi că şcoala ne marchează, şi părinţii noştri erau convinşi că şcoala este esenţială pentru noi. Eu sunt convins că toţi sunt conştienţi de nevoia de educaţie. Faptul că şcoala românească are performanţă se vede prin tinerii noştri şi sunt lucruri care trebuie mai bine precizate. Cred că este necesar un astfel de Cod de Etică', a completat Adrian Curaj. AGERPRES

×