x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Alarmant: 42 de români, ucişi de ţânţari

Alarmant: 42 de români, ucişi de ţânţari

de Monica Cosac    |    26 Oct 2018   •   12:10
Alarmant: 42 de români, ucişi de ţânţari

Numărul românilor care şi-au pierdut viaţa, în ultimele trei luni, după ce au fost infectaţi cu virusul West Nile, transmis prin înţepăturile de ţânţari, a ajuns la 42, depăşind, astfel, numărul deceselor înregistrate din această cauză în ultimii doi ani.

Potrivit ultimelor date, publicate, ieri, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în 2018, au fost confirmate 276 de cazuri de meningite şi meningo-encefalite cu virusul West Nile, dintre care 42 de persoane au murit.

Cele 42 de decese s-au înregistrat după cum urmează: 11 în Bucureşti, 5 în Bihor, 5 în Iaşi, 4 - în Olt, 3 în judeţul Dolj, câte două în judeţele Suceava şi Constanţa şi câte un deces în Alba, Brăila, Botoşani, Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Teleorman şi Vaslui.

Reamintim că, anul trecut, au fost înregistrate 66 de cazuri de infecţie cu West Nile, dintre care 14 decese (Bucureşti - 6, Buzău -1, Brăila -1, Olt - 1, Ialomiţa -1, Dâmboviţa -1, Giurgiu - 1, Teleorman - 2), iar în 2016 numărul îmbolnăvirilor cu WestNile a fost 93, dintre care 19 oameni şi-au pierdut viaţa.

 

 

 

×
Subiecte în articol: virusul West Nile