x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bălgrădean: Un alt copil va fi externat, în spital rămân trei

Bălgrădean: Un alt copil va fi externat, în spital rămân trei

04 Mar 2016   •   12:26
Bălgrădean: Un alt copil va fi externat, în spital rămân trei
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

 Un alt copil cu sindrom hemolitic uremic va fi externat, vineri , de la Spitalul Marie Curie, starea lui este bună, în spital rămânând trei micuţi dintre care doi pe dializă peritoaneală, a declarat pentru News.ro, şeful secţiei de nefrologie, dr Mihaela Bălgrădean.

"Vineri, în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie” mai sunt internaţi patru copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU). Toţi cei patru copii sunt internaţi acum în secţia de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceştia sunt supuşi procedurilor de dializă peritoneală. Copiii sunt în stare stabilă, staţionară.Unul dintre ei va fi externat în cursul zilei de astăzi, starea sa fiind bună”, a explicat Bălgărdean.

Un copil care a fost externat zilele trecute a revenit în spital după un episod febril, dar nu mai prezintă sindrom hemolitic uremic. Starea de sănătate a copilului este bună, el nu mai prezintă risc de revenire la diagnosticul SHU, a adăugat şefa secţiei de nefrologie.

Echipe mixte ale Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Argeş vor continua controalele până la identificarea tuturor surselor care au dus la îmbolnăvirea copiilor.

Din 29 ianuarie până în seara zilei de 10 februarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” 12 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic-uremic. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Alţi copii au ajus la ”Marie Curie”, după transferul de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au fost trataţi pentru infecţii digestive, dar starea lor s-a agravat şi, din cauza sindromului hemolitic-uremic, au avut nevoie de dializă şi unii de intubare şi ventilare mecanică.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

×
Subiecte în articol: marie curie sindrom hemolitic uremic