x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bebeluş ucis de o bacterie periculoasă

Bebeluş ucis de o bacterie periculoasă

de Monica Cosac    |    11 Feb 2016   •   07:33
Bebeluş ucis de o bacterie periculoasă
Sursa foto: Fuse/Getty Images/Fuse

Un copil de numai un an din Topoloveni, judeţul Argeş, a murit din cauza unei bacterii extrem de periculoase, pe care ar fi luat-o din apă. Micuţul a fost diagnosticat cu sindromul hemolitic-uremic, o afecţiune care poate fi fatală, deoarece distruge organele interne.
Nu mai puţin de șase copii diagnosticaţi cu această afecţiune extrem de periculoasă au fost internaţi, în ultimele două săptămâni, la Spitalul Marie Curie din Capitală. Ultimul dintre ei, un bebeluș de numai opt luni, care a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Pitești aparent cu o simplă răceală, a fost transportat, ieri, la București, după ce au apărut complicaţii. De altfel, în ultimele zile, la unitatea medicală din Pitești au ajuns foarte mulţi copii, cu vârste de până la trei ani, care prezentau febră, vărsături, scaune dese și roșu în gât. De vină ar putea fi apa contaminată, însă medicii atrag atenţia că sindromul hemolitic-uremic poate apărea și de la fructele din comerţ sau carnea de vită insuficient preparată. Medicii îi sfătuiesc pe părinţi să spele temeinic fructele și legumele și să evite contactul acestora cu carnea crudă, iar carnea să fie fiartă foarte bine.

Sindromul hemolitic-uremic (SHU) este cea mai frecventă cauză de insuficienţă renală acută la copii, în special la grupa de vârstă 7 luni - 6 ani. Cele mai multe cazuri sunt provocate de E-Coli, o bacterie care se găseşte în tractul intestinal.
 

×