x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bistriţa-Năsăud: Ecologiştii, obligaţi să înlăture afişele electorale tip "puzzle"

Bistriţa-Năsăud: Ecologiştii, obligaţi să înlăture afişele electorale tip "puzzle"

11 Mai 2016   •   14:30
Bistriţa-Năsăud: Ecologiştii, obligaţi să înlăture afişele electorale tip "puzzle"

Filiala Bistriţa-Năsăud a Partidului Ecologist Român este obligată să înlăture afişele electorale de tip "puzzle" amplasate pe panourile din municipiul Bistriţa, după ce acestea au fost contestate de liberali.

Afişele în cauză, în număr de şase, alcătuiesc împreună o singură imagine, în care apare candidatul PER la Primăria municipiului Bistriţa şi echipa sa de consilieri.

Astfel de afişe au fost folosite de către ecologişti şi la alegerile din 2008 şi din 2012, iar de fiecare dată birourile electorale au apreciat că acestea nu îndeplinesc condiţiile legale.

PNL a depus iniţial o plângere la Biroul Electoral de Circumscripţie nr.1 Bistriţa, care a dat câştig de cauză liberalilor şi a dispus înlăturarea afişelor electorale de tip "puzzle".

Ecologiştii au făcut contestaţie la această decizie la Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

BEJ Bistriţa-Năsăud, întrunit în şedinţă în data de 10 mai, a constatat că ecologiştii au depăşit cu câteva ore termenul de 48 ore de depunere a contestaţiei, motiv pentru care contestaţia PER a fost respinsă pe motiv că este tardivă. Decizia fiind definitivă, rămâne în vigoare hotărârea luată de Biroul Electoral municipal, motiv pentru care afişele electorale utilizate de către ecologişti vor trebui înlăturate. AGERPRES

×
Subiecte în articol: afise electorale